Hlavní obsah

Rozkol v týmu českých soupeřek před čtvrtfinále MS? Ve finském nároďáku to vře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V táboře soupeřek českých hokejistek pro čtvrteční čtvrtfinále mistrovství světa je nesjpíš trochu dusno. Humbuk kolem výletu elitní útočnice Susanny Tapaniové domů na svatbu kamarádky místo účasti na zápasu MS s USA nakonec možná nejvíc odnesla brankářka Meeri Räisänenová.

Foto: Bo Amstrup, ČTK/AP

Finská brankářka Anni Keisalaová v duelu s USA.

Článek

Tapaniová dostala svolení k odletu domů na otočku od vedení týmu, které její neúčast v zápase vysvětlilo osobními důvody. Když se provalilo, že se místo reprezentování své země účastní svatebního veselí, rozpoutalo to ve Finsku velké pozdvižení.

Do hráčky i týmového vedení se obouvaly tamní hokejové legendy, které nešetřily kritikou.

Odlet Tapaniové nejspíš nenesly dobře ani některé její reprezentační spoluhráčky.

Brankářka Räisänenová zveřejnila na Twitteru svoji fotku ze střídačky během zápasu USA, který proseděla v roli druhé gólmanky kryjící záda jedničce Anni Keisalaové. Fotku doplnila gratulací svému otci k 60. narozeninám s dovětkem: „Škoda, že to nemohou oslavit spolu se svými milovanými."

Její vzkaz se dal pochopitelně vyložit i jako stížnost, že zatímco klíčové hráčce je povoleno odjet místo zápasu na svatbu, náhradnice místo účasti na oslavách významného milníku svého otce proseděla zápas na střídačce.

„Jsou to ale dvě různé věci. Můj táta měl narozeninovou party a někdo má zase něco jiného. Já jsem ale jen upřímně gratulovala svému otci," bránila se Räisänenová v rozhovoru pro Yle spekulacím.

„A jestli bych byla ráda na tátově oslavě? Samozřejmě, že ano. Měli jsme o tom nějaké diskuze, ale od začátku bylo jasné, že po celou dobu zůstanu na turnaji. Já jsem udělala své rozhodnutí a jiní udělali zase svá rozhodnutí," dodala.

Räisänenová byla při následném zápase proti Švýcarsku poslána v roli třetí náhradnice na tribunu a její místo zaujala Jenna Silvonenová. Ve finských médiích se pochopitelně začalo spekulovat o tom, že šlo o trest za její veřejné náznaky nespokojenosti.

Vedení finského národního týmu nicméně tuhle variantu odmítlo, na dotaz, zda se Räisänenová vrátí do sestavy na zápas s Českou republikou, ale odmítlo odpovědět s tím, že o složení týmu na čtvrtfinále zatím není jasno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko