Hlavní obsah

Rus Šipačov dostal za faul na Fina Jormakku třízápasový trest

Minsk

Ruský útočník Vadim Šipačov dostal od disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) třízápasový trest za faul na Fina Pekku Jormakku v nedělním utkání základní skupiny mistrovství světa v Minsku.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Finský útočník Pekka Jormakka po zranění v utkání s Ruskem.

Článek

Šipačov fauloval Jormakku na začátku druhé třetiny, kdy jej zasáhl loktem do hlavy. Finský útočník opustil led zafixovaný na nosítkách a vyšetření v nemocnici prokázala, že má otřes mozku. Švédští rozhodčí Mikael Nord a Marcus Vinnerborg atak Šipačova na soupeře neoznačili za faul, disciplinární komise ale v pondělí rozhodla o dodatečném trestu pro hráče sborné.

Podle vyjádření zástupců komise měl Šipačov dostatek času, aby protihráče atakoval jinak, neměl zájem hrát puk a trefil pravým ramenem hlavu Jormakky. Šipačov měl být podle nich vyloučen na pět minut a do konce utkání, přestože se jednalo o neúmyslné zranění.

Disciplinární komise IIHF potrestala i útočníka Kazachstánu Fjodora Poliščuka, který má zastavenou činnost na jednu utkání za hru vysokou holí v souboji s Běloruskem. Poliščuk zasáhl holí do obličeje Sergeje Kosticyna.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán