Hlavní obsah

Rusko se na domácím turnaji EHT představí s Nabokovem a Radulovem

MOSKVA

Tradičně zřejmě nejsilnější možný tým nominoval trenér ruské hokejové turnaje Vjačeslav Bykov na domácí turnaj seriálu Euro Hockey Tour Channel One Cup v Moskvě. V osmadvacetičlenném výběru, který Bykov v příštím týdnu o pět jmen zeštíhlí, jsou hvězdný brankář Jevgenij Nabokov či nejproduktivnější hráč Kontinentální ligy Alexandr Radulov.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník Alexander Radulov je v nominaci na turnaj EHT

Článek

Bykov do širší nominace zařadil tři brankáře, deset obránců a patnáct útočníků. Jediným nováčkem se může stát útočník Alexandr Kaljanin z Jaroslavle, ostatní hráči již zkušenosti s mezinárodním hokejem mají. Řada z nich má za sebou angažmá v NHL a podíleli se i na zisku zlatých medailí na světových šampionátech v letech 2008 nebo 2009.

Ruští hokejisté se na domácí akci, která se uskuteční od 16. do 19. prosince, postupně utkají se Švédskem, Českou republikou a Finskem.

Širší nominace:
Brankáři: Vasilij Košečkin (Čerepovec), Jevgenij Nabokov (Petrohrad), Konstantin Barulin (Mytišči)
Obránci: Vitalij Aťjušov, Jevgenij Birjukov (oba Magnitogorsk), Alexej Jemelin, Ilja Nikulin (oba Kazaň), Denis Grebeškov (Petrohrad), Konstantin Kornějev (CSKA Moskva), Dmitrij Kalinin (Ufa), Denis Kuljaš (Omsk), Alexandr Guskov (Jaroslavl), Nikolaj Bělov (Nižněkamsk),
Útočníci: Alexandr Popov, Alexandr Pěrežogin, Anton Kurjanov (všichni Omsk), Alexandr Galimov, Gennadij Čurilov, Alexandr Kaljanin (všichni Jaroslavl), Alexandr Radulov, Igor Grigorenko (oba Ufa), Alexej Morozov, Danis Zaripov (oba Kazaň), Alexej Kajgorodov, Enver Lisin (oba Magnitogorsk), Konstantin Gorovikov (Dynamo Moskva), Maxim Afinogenov (Petrohrad), Sergej Mozjakin (Atlant Mytišči).

Reklama