Hlavní obsah

Rusové se pobili se Slováky. Zápas se zvrhl v krvavou lázeň, kouče zadržela policie

V ostrou rvačku se zvrhl duel na turnaji v běloruském Mogilevu pro hokejisty do 16 let mezi slovenskou Banskou Bystricí a ruským týmem Rus. Kvůli hromadné rvačce byl duel v první třetině za stavu 2:1 pro slovenský celek ukončen.

Rvačka v Mogilevu

 
Článek

Z videozáznamu je patrné, že bitku odstartovala strkanice dvou koučů na střídačkách, velmi brzy se pak do rvačky zapojily prakticky kompletní týmy.

„Ze zápasu se stala krvavá lázeň. Kouč týmu Rus Vasilij Zakrevskij chtěl dostat své hráče do kabiny. Jenže vtom jeden ze slovenských hráčů před střídačkou soupeře udělal obscénní gesto, což Rusy vyprovokovalo. Celé to eskalovalo v hromadnou řež," popisuje incident pro list Sport Express organizátor turnaje Artěm Voronov. Padaly rány pěstí, v akci byly jako zbraně i hokejky.

Bitka trvala deset minut. S jejím ukončením dokonce vypomáhala přivolaná policie, která zadržela kouče Zakrevského. Propustila jej až ve čtyři hodiny ráno.

Voronov popírá jakékoliv selhání ze strany pořadatelů: „Něco takového jsem ještě neviděl. Ale kluci mají horké hlavy, nikdo z nich se nechce vzdát, takže je těžké bitky ukončit a zamezit dalším provokacím. To je prostě nemožné. Ale takový je zkrátka hokej."

Reklama

Související témata: