Hlavní obsah

Ruští hokejisté vyprovokovali Ukrajince: Zabiju tě i s rodinou. Dobře, že vás bombardujeme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská agrese proti Ukrajině se neodehrává jen na dočasně okupovaných územích ale přelévá se i na sportovní pole. Propukla i na ledě během nedávného klubového turnaje Continental Cup pořádaným Mezinárodní hokejovou federací IIHF v Turecku.

Foto: SOSYAL TV

Rvačka v utkání Continetal Cupu Buz Adam - Barcelona.

Článek

Drsná bitky se strhly během zápasu mezi tureckým Buz Adam a španělským celkem FC Barcelona (9:4). Za turecký tým nastoupilo 12 Rusů včetně Alexeje Kajgorodova, který má ve sbírce zlato z MS do 18 i do 20 let a také zisk Gagarinova poháru. V dresu Barcelony naopak hráli Ukrajinci Artěm Ponomarenko a Stanislav Didkovskyj, jehož otec Daniil tým trénuje.

První rvačka se strhla poté, co Kajgorodov surově napadl zezadu hráče Barcelony (na videu čas 1:12) a vyfasoval trest do konce utkání.

Pak podle serveru global.espreso situace ještě eskalovala poté, co jeden z ruských hráčů jel vyprovokovat Ukrajince ke střídačce Barcelony.

„Slyšel jsem, jak jeden z ruských hráčů přijel vyhrožovat Didkovskému seniorovi: ´Zabiju tě i tvoji rodinu´. Přijel k naší střídačce a ponižoval nás: ´Hej, vy jste z Ukrajiny, tak tohle si zasloužíte. Je dobře, že vás bombardujeme´," popsal dění při zápase hokejista Barcelony Ponomarenko.

„Proč je nutné provokovat soupeře tématem války? Musel jsem na to osobně odpovědět, takže jsem vyskočil na led a řekl klukům, ať mě podpoří a postaví se za Ukrajinu proti ruské hordě. Strhla se velká bitka a já jsem se přesně trefil alespoň třikrát," pokračoval Ponomarenko.

Rozhodčí Philip Metzinger měl co dělat, aby situaci zvládal. Rozdal celkem 124 trestných minut, 91 z nich vyfasoval turecký tým s početnou ruskou kolonou.

„Ruská agrese proti Ukrajině se neomezuje jen na bojiště v Doněckém, Luhanském, Charkovském a Chersonském regionu. Nechutné je to všude tam, kde nepřítel dýchá, provokuje agresi i tam, kde by to čekal málokdo - v mezinárodním sportovním zápase. V tomto případě ruští hokejisté ukázali všechnu vnitřní zkaženost i v Continental Cupu," komentovala incident ukrajinský hokejový svaz.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko