Hlavní obsah

Šestnáct týmů v juniorské extralize je moc, nesouhlasí Antoš s rozšiřováním a vysvětluje, proč nehlasoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpráva o možném rozšiřování juniorské extraligy ze stávajících 14 týmů na 16 pořádně rozbouřila dění v českém hokeji. Jednalo se o vyústění hlasování nově vzniklé Sportovní komise spadající pod Český svaz ledního hokeje. Milan Antoš, jeden ze členů komise, v pořadu Příklep na Sport.cz vysvětluje, proč dopadlo hlasování tak, jak dopadlo. Leckoho jistě zarazí, že z 20 členů jich hlasovalo jen deset. „Člověk to dělá zadarmo, ale sežere to spoustu času. Chceš to dělat, chceš pomáhat, ale není to pro tebe stěžejní věc v tom dni," prozrazuje Antoš.

Jak to bylo doopravdy s hlasováním o rozšíření juniorské extraligy? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Zmíněnému hlasování, které skončilo 8:2 ve prospěch rozšíření extraligy, které by beztak ještě musel schválit výkonný výbor, prý předcházelo jiné hlasování, které bylo výrazně vyrovnanější.

„To dopadlo 8:7 pro rozšíření a my jsme tak dlouho lobovali a přesvědčovali a toho jednoho zviklali. Ten řekl: No hele, mně by se to líbilo, kdyby to bylo teda 14 a pak se přidaly dva týmy z ligy juniorů a bylo 16. Rozdělilo by se to na těch osm a osm, což chtěl pan prezident," nastiňuje vývoj situace a zmiňuje variantu preferovanou hokejovým bossem Aloisem Hadamczikem.

Hokejový pořad Příklep s hostem Jaroslavem BednářemVideo: Sport.cz

Následné jednání však mělo mít jiný průběh, než sám Antoš původně předpokládal. „Normálně pracuji, schůzky mám nasmlouvané déle a nemohl jsem tam být, čekal jsem do poslední chvíle a omlouval jsem se asi v 11 hodin a dopadlo to 8:2," líčí někdejší extraligový útočník a současný expert České televize. Více k tématu najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: