Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Stříbrné slzy bolí. Úspěch české dvacítky odhalil Jalonenova nástupce i borce pro NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně se nevyspal, ale stříbrný úspěch české dvacítky na mistrovství světa stál za to. Bývalý hokejista Milan Antoš nechyběl u přímého přenosu finálové bitvy s Kanadou v roli komentátora, o pár hodin později pak hodnotil fantastické představení českých mladíků v pořadu Příklep na Sport.cz. „Když Kanada ve finále ztratila vedení o dva góly, rozpadla se jí hra. Pomohla jí pauza, to se srovnala, jinak ztratila esa," chválí expert i přes prohru 2:3 v prodloužení tým Radima Rulíka. „Kdyby Češi prohráli 0:2 a neměli šanci, bylo by to jiné. Ale povedlo se vyrovnat a kluci vycítili příležitost. To vysvětluje i slzy se stříbrem na hrudi," dodává Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz.

Hokejový pořad PŘÍKLEP s hostem Milanem Antošem. Téma bylo jasné: stříbro české dvacítky na MSVideo: Sport.cz

 
Článek

Mladí Češi v prvním vystoupení na šampionátu právě nad obhájci titulu vyhráli a v zámoří z toho byl pořádný poprask. Když Antoš srovná tento duel s finále, cítí, že šance vyhrát byla pro Rulíkův výběr spíše na startu mistrovství. Ve finále to nakonec mladým Čechům nevyšlo, ale oba experti ve studiu Sport.cz chrlí na výběr slova chvály. „Naši obránci donutili soupeře zmatkovat, hráli dobře na mantinelech," všiml si Antoš.

Novinář Kézr jej ve stejném tónu doplňuje. „Dlouho jsme neměli tým, kde by obránci takhle pomohli, nebáli se hrát s pukem. Kredit si zaslouží opravdu všichni, nebylo to o kanadském bodování, kdy by se počítalo, kdo má kolik gólů a asistencí," poznamenal zkušený žurnalista.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Obránce české hokejové dvacítky David Jiříček.

Češi si podle Antoše bez debaty zasloužili medaili. „Outsiderům jsme naložili a silné soupeře v mnoha momentech předčili. Pomohli i vysocí útočníci, kteří dobře bruslili. Tým byl skvěle fyzicky připravený. Ukázal, že je schopný reagovat na situaci a dodržovat vše, co trenéři chtějí," pokračoval v pochvalách bývalý hokejista.

Do mozaiky českého týmu skvěle zapadl i gólman Suchánek. „Nesesypal se, ať se dělo cokoliv," připomněl Kézr třeba gól inkasovaný se Švýcarskem po 22 sekundách hry a následné skvělé představení brankáře. „Dostal gól, a nebylo na něm nic vidět. To platí ale o celém týmu. Věřil si za všech okolností. Byli jsme i skvěle mentálně připravení," upozornil Kézr.

Oba hosté pořadu Příklep pak zdůraznili přínos trenérského týmu v čele s Radimem Rulíkem. I oni byli neodmyslitelnou součástí nakonec stříbrné české dvacítky. Co dalšího zaznělo v pořadu, který byl věnován mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě?

Reklama