Hlavní obsah

Slavný zpěvák jásá! Kluk se vykašlal na fotbal, teď skóruje za nároďák

Belfast

Liam Stewart dal jeden z gólů britských hokejistů proti Estonsku na světovém šampionátu skupiny I B. Pro české hokejové fanoušky vcelku nezajímavá zpráva, ozvláštňuje ji ovšem fakt, že autor gólu je synem slavného zpěváka Roda Stewarta. Ten synův úspěch náležitě prožívá. A sám potomek rovněž.

Rod Stewart jásá nad gólovou akcí svého syna

 
Článek
Fotogalerie

Už vlastně premiérový start proti Chorvatsku (4:2) na světovém šampionátu v Belfastu pro něj byl mimořádným zážitkem, proti Estonsku přišel při výhře 5:1 i premiérový gól, díky kterému mají Britové našlápnuto do skupiny I A - tedy hned za elitu. „Nádhera, první gól, ale hlavně druhé vítězství týmu," liboval si Stewart mladší, zatímco jeho otec si nenechal ujít příležitost natočit se u televize, na níž se objevily obrázky skórujícího Liama a moderátorova slova o tom, že jde o syna věhlasného umělce. „Můj kluk," zahaleká nakonec nadšeně.

Je to možná paradox, londýnský rodák Liam se kdysi nevydal do velké akce ve světě fotbalu, i když otec je obrovským fanouškem Celtiku. A fotbal byl vůbec jeho vášní.

Dvaadvacetiletý potomek, který vzešel ze zpěvákova vztahu s modelkou Rachel Hunterovou, sice fotbal také zkoušel, on sám na něj ale nijak netlačil. Asi ani moc nemohl.

Liam se po rozpadu slavného páru ještě jako malý hoch objevil po boku maminky v Los Angeles. V Americe také výrazněji nastartoval svoji kariéru na ledě. To vše samozřejmě ještě v žákovském věku. Později působil ve Spokane Chiefs, Quad City Mallards a v sezóně 2015/16 hrával za Alaska Aces, tým, který je propojen s Minnesotou z NHL. Ale do prestižní soutěže jeho kroky nemířily.

Slavný rodokmen mu nijak v hokeji nepomáhal. "Je to jen další hokejista v mém týmu a musí dělat, co dělají všichni ostatní, aby u nás uspěli," říkal trenér Alasky Rob Murray

Ale mladému Stewartovi to nevadilo, opakoval, že nechce spoléhat na slávu nebo bohatství svých rodičů. Zranění mu sice zkomplikovalo život, ale před právě končící sezónou zamířil do Evropy. Získalo jej hokejové Coventry, přiblížil se tedy ke svému otci a také ke startu v britském áčku. Mládežnické starty už měl za sebou.

Britové budou na MS hrát ještě s taktéž neporaženými Litvou a Japonskem, ale i Nizozemskem, které nemá ani bod.

Reklama

Související témata:
Rod Stewart