Hlavní obsah

Sparta urvala postup v prodloužení. Liberec a Vítkovice zařídily pikantní český souboj. Plzeň končí

škv, vapSport.cz
Aktualizováno

Sparta vyhrála v Oulu 1:0 po prodloužení a v součtu s domácí remízou 1:1 ji to posílá do osmifinále hokejové Ligy mistrů. Vítkovice vyhrály v Nitře 5:0 a po domácím vítězství 7:0 stvrdily hladký postup. Plzeň s Luganem hrála 3:3, což s ohledem na porážku 1:4 ve Švýcarsku na postup Západočechům nestačí. Färjestad vyhrál nad Libercem 2:0, a to otevírá cestu dál českému mistrovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty (zleva) Juraj Mikuš, Jiří Černoch a Brian Ihnacak oslavují gól proti Oulu v úvodním utkání.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice už před týdnem deklasovaly slovenského šampióna Nitru a s předstihem tak byly jednou nohou v další fázi soutěže. Tam v pikantním českém souboji narazí na Liberec. Bílí Tygři nejprve doma porazili Färjestad 4:1 a lepší výchozí pozici pro odvetu dokázali ve Švédsku využít. Ve třetí třetině v dramatické koncovce uhájili postupový výsledek.

Sparta finskému Kärpätu Oulu oplatila loňské vyřazení z osmifinálové fáze soutěže. Pražané s finalistou předešlého ročníku soutěže uhráli doma remízu 1:1. Teď uspěli v prodloužení a čeká je švédský celek HV 71 Jönköping (vyhrál 2:0 a 4:3 na Raumou).

Plzeň byla ze všech českých mužstev v nejsložitější pozici, neboť v Luganu prohrála 1:4. Obrat se nepovedl. Lugano narazí ve švýcarské bitvě na Curych, který dvakrát vyhrál nad  Wolfsburgem (4:1 a 5:2).

Hokejová Liga mistrů, odvetné zápasy 1. kola play off:
Nitra - Vítkovice 0:5
Branky: 3. Zdráhal, 17. Tomi, 35. Illéš, 51. Vandas, 56. Szturc. První zápas 0:7.
Oulu - Sparta 0:1 po prodloužení
Branka: 64. Forman. První zápas 1:1.
Plzeň - Lugano 3:3
Branky: 8. Lev, 31. Kodýtek, 60. Svoboda - 10. Zackrisson, 27. Hofmann, 48. Sannitz. První zápas 1:4.
Färjestad - Liberec 2:0
Branky: 21. Nygard, 59. Nygren První zápas 1:4.

Reklama