Hlavní obsah

To byla rána! Obrovitý český reprezentant se v zámoří poprvé trefil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý zápas a první trefa. Český hokejový útočník Adam Klapka se poprvé prosadil v nižší zámořské lize AHL za svůj tým Calgary Wranglers. Gól proti Colorado Eagles zaznamenal i druhý Čech v týmu Radim Zohorna. Dva góly českých reprezentantů však k vítězství nestačily, Wranglers padli vysoko 2:6.

Foto: Bob Frid, Reuters

Adam Klapka aktuálně hraje na farmě Calgary.

Článek

Český obr Adam Klapka, který měří 203 centimetrů, se na předsezónním kempu Calgary, se kterým na jaře podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu, neprosadil, a tak putoval na farmu. Za Calgary Wranglers zatím nastoupil ke dvěma ze tří duelů a v tom posledním proti farmě Colorada se poprvé gólově prosadil.

Odchovanec pražské Slavie si nabruslil v přesilovce mezi kruhy, ze kterých střelou z první propálil gólmana Eagles. Jeho branka však žádný zvrat v zápase neznamenala. Dvě a půl minuty před koncem Klapka pouze snižoval na konečných 2:6. O první gól Wranglers se postaral jeho reprezentační kolega Radim Zohorna.

Dvaadvacetiletý Klapka v minulé sezoně nastupoval v extralize za Liberec i v první lize za Benátky nad Jizerou. Připsal si i první starty v seniorské reprezentaci.

Reklama