Hlavní obsah

Útočník Klapka se přesunul na farmu Calgary

Český hokejový útočník Adam Klapka se přesunul z týmu Calgary Flames na farmu do celku Calgary Wranglers. Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Slavie podepsal v polovině května jako nedraftovaný volný hráč s Calgary dvouletou nováčkovskou smlouvu a vydal se bojovat o NHL po své premiérové sezoně v extralize v dresu Liberce.

Foto: Bob Frid, Reuters

Adam Klapka míří na formu Calgary

Článek

V přípravě sehrál Klapka za Flames dva zápasy a nebodoval. V případě působení v prvním týmu by měl roční příjem 820.000 dolarů, z čehož byl 70.000 dolarů podpisový bonus. Na farmě bude mít příjem 70.000 dolarů.

Klapka v úvodu uplynulé sezony nastupoval převážně na farmě Bílých Tygrů v prvoligových Benátkách nad Jizerou, ale postupně se prosadil do extraligové kádru. V základní části sehrál 201 cm měřící a 108 kg vážící útočník 44 zápasů a připsal si 18 bodů (6+12). V 10 duelech play off zaznamenal čtyři body za branku a tři asistence. Debutoval také v reprezentaci a ve čtyřech duelech jednou skóroval.

Do Liberce odešel ze Slavie v roce 2018 a vedle juniorky hrál i za Benátky, za které během tří sezon nastoupil do 68 utkání a nasbíral 24 bodů (16+8). V sezoně 2020/21 a v části předešlé působil v celku Tri-City Storm v americké juniorské USHL, kde v 57 duelech základní části zaznamenal 25 bodů (15+10) a ve třech zápasech play off dvě asistence.

Reklama

Související témata: