Hlavní obsah

To je vážně, nebo parodie? pálí Dědek do Šlégra. Na něj nebudu reagovat, kroutí hlavou kandidát na šéfa svazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už na začátku května majitel hokejových Pardubic Petr Dědek veřejně vyhlásil, že při volbě nástupce Tomáše Krále v čele Českého hokeje podpoří kandidáta, jenž nebude spjatý se současnou vládnoucí hokejovou garniturou a jmenoval konkrétně bývalého kouče národního týmu Aloise Hadamczika. Kromě něj už svou přihlášku oficiálně oznámili někdejší vynikající brankář Dominik Hašek a člen Triple Gold Clubu obránce Jiří Šlégr. Právě z jeho videa, na němž vysvětluje důvody své kandidatury, si nyní Dědek utahuje. Zákulisní boje se naplno rozjíždějí...

Jiří Šlégr bude kandidovat na post prezidenta Českého hokejeVideo: Sport.cz

 
Článek

„Český hokej má před sebou obrovskou výzvu. Chci jednou provždy ukončit veškeré tahanice, pomluvy, kritiku. Je potřeba sjednotit hokejovou rodinu, aby táhla za jeden provaz. Je nutné vychovávat talenty světového formátu, aby naše děti měly zase ke komu vzhlížet," říká ve videu Šlégr, jehož do boje o korunu po Královi nominovalo extraligové Kladno s jeho hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem.

Podporu Dědkových Pardubic však Šlégr nezíská. I proto, že bývalý řízný obránce je; stejně jako Jaromír Jágr; členem současným členem svazového výkonného výboru. „Současní členové výkonného výboru si musí uvědomit, že jsou spoluzodpovědní za ten nepořádek a měli by rezignovat. Jediný z možných kandidátů (na post prezidenta svazu) mimo současný systém je Alois Hadamczik. Dynamo Pardubice ho podpoří ve chvíli, kdy tam nebude jiný kandidát než ti spojení se svazem," prohlásil Dědek dříve.

Nad Šlégrovým natočeným spotem oznamujícím jeho kandidaturu, kroutí Dědek hlavou. Nejspíše tím naráží na verbální i nonverbální komunikaci vítěze Stanley Cupu, olympijských her a mistrovství světa.

Chobotnice. Hokejová mafie, říká Petr Dědek na adresu vedení Českého hokejeVideo: Sport.cz

„To je vážně, nebo rovnou natočil Jiří Šlégr parodii na kandidaturu prezidenta hokejového svazu?" podivuje se Dědek ve svém příspěvku na Twitteru. Zajímavé je, že vůči Jágrovi, jenž je stejně jako Šlégr členem svazového výkonného výboru, se Dědek nikdy nevymezoval. Naopak na trase Kladno - Pardubice docházelo v nedávné minulosti ke spolupráci.

Sám Šlégr se k Dědkově útoku vyjadřovat nechce a odmítá jej komentovat. „Nechci a ani nebudu na něj vůbec reagovat," řekl pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hrající majitel Kladna Jaromír Jágr a šéf hokejových Pardubic Petr Dědek.

„V posledních týdnech se snažím usilovně bavit s řadou osobností napříč celým hokejovým hnutím. Nemělo by totiž smysl, abych nabízel své zkušenosti ve chvíli, kdy o ně není zájem. Z celé řady rozhovorů, které jsem absolvoval a každý den absolvuji, jsem nicméně nabyl dojmu, že podpora pro mé vize a směřování českého hokeje nachází pozitivní ohlas, a to napříč hokejovým hnutím," uvedl Šlégr, který si jako jeden ze svých primárních cílů stanovil nalezení dlouhodobé strategie práce s mládeží.

Vedle Šlégra se v sobotu 18. června budou o hlasy 62 delegátů s jistotou ucházet i Dominik Hašek a Alois Hadamczik. Uzávěrka přihlášek byla v pondělí v půlnoci, teoreticky ji tak mohli podat i další kandidáti. Mluví se především o Bedřichu Ščerbanovi a Otakaru Černém mladším, podle informací Sport.cz byl nominován i viceprezident ČSLH a viceprezident IIHF Petr Bříza. Kompletní seznam zveřejní hokejový svaz ve středu odpoledne po zasedání výkonného výboru.

Kdo bude volit nového prezidenta svazu (60 delegátů):
Prezident ČSLHžádný delegát
Viceprezidenti ČSLH2 delegáti
Předseda dozorčí rady ČSLH1 delegát
Tipsport extraliga14 delegátů
Chance liga14 delegátů
Druhá liga14 delegátů
Liga žen1 delegát
Krajské výkonné výbory ČSLH14 delegátů
Pozn.: Delegátů původně mělo být 62, prezident Tomáš Král a jeden ze tří viceprezidentů Libor Zábranský ale funkci předčasně položili a nemají tak mandát hlasovat.

Podle zdrojů Sport.cz však žádný z dalších možných zájemců nemá takovou šanci na zvolení jako trojlístek Šlégr, Hašek, Hadamczik. A je možné, že na výkonném výboru svou přihlášku nakonec někteří stáhnou a vyjádří svou podporu právě některému z již oficiálně kandidujících mužů.

Který ze tří již oficiálních kandidátů by se vám líbil jako prezident Českého hokeje?
Jiří Šlégr
11,7 %
Dominik Hašek
7,7 %
Alois Hadamczik
67,6 %
žádný z nich
13 %
Celkem hlasovalo 5360 čtenářů.

Reklama