Hlavní obsah

Trable s hokejovými šampionáty nekončí. MS v Kanadě se podle Fasela může posunout

Curych

Mistrovství světa hokejistek by se mohlo uskutečnit o měsíc později oproti plánu. Prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel uvedl, že kanadští pořadatelé uvažují o posunutí termínu šampionátu kvůli koronavirové pandemii. Věří, že pokud by se turnaj konal až v květnu, byly by podmínky lepší a zápasy by mohli přímo z hlediště sledovat i fanoušci.

Foto: Sport.cz

Šéf Mezinárodní hokejové federace René Fasel

Článek

"Snažíme se (termín) trochu posunout, protože doufáme, že až se oteplí, může se situace zlepšit. Pracujeme na odkladu," řekl Fasel agentuře AP. "Viděli jsme to loni, jak se situace s virem podle počasí měnila. Je možné, že se budou omezení měnit," uvedl prezident IIHF.

Mistrovství světa se má v Halifaxu a Truru konat od 7. do 17. dubna. Zúčastní se ho i česká reprezentace, která se představí ve skupině B společně s Japonskem, Německem, Dánskem a Maďarskem.

Zástupci Hockey Canada nechtěli informace o možném posunutí šampionátu komentovat. V krátkém prohlášení pro AP pouze uvedli, že pořádání mistrovství "zůstává prioritou".

V Kanadě aktuálně platí přísná proticovidová opatření. Všechny osoby musí nejpozději 72 hodin před cestou do země podstoupit PCR test, další je čeká po příletu a navíc musí na dva týdny do izolace karantény.

Změna v minulých týdnech potkala mužské MS, Bělorusku bylo pořadatelství odebráno, hrát se bude pouze v Lotyšsku.

Reklama

  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko