Hlavní obsah

Ukrajinský talent ze Sparty našel nové angažmá v zámoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spartě pomohli k titulu v hokejové extralize juniorů i dva hokejisté z Ukrajiny. V pražském týmu však nebude pokračovat ani jeden. Zatímco útočník Arťom Hrabovetskyj už věkem nespadá mezi juniory a hledá tak angažmá mezi dospělými, gólman Hlib Artsatbanov už nové působiště našel v juniorském týmu Alberni Valley Bulldogs. „Oba dva vynikající chlapci, pracovití, charakterově na výši,“ vyzdvihuje trenér sparťanské juniorky Richard Žemlička v pořadu Příklep extra.

Ukrajinci pomohli Spartě k titulu. Téma pořadu Příklep extraVideo: Sport.cz

 
Článek

Právě kouč sparťanské juniorky hodnotil Artsatbanovo roční působení v Praze velmi pozitivně. „Na začátku sezony se potřeboval stabilizovat, sžít se s týmem. Díky práci trenérů brankářů (Petra) Přikryla a (Michala) Neuvirtha se do prosince stabilizoval a byl de facto základním stavebním kamenem do play off," oceňuje Žemlička.

Podle mnohých expertů navíc nechybělo mnoho a Artsatbanov mohl být vybrán v letošním draftu NHL. Až tak velký dojem v dresu Sparty zanechal.

Byl by Bedard jedničkou draftu nebýt války na Ukrajině? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

19letý brankář se nakonec navzdory některým prognózám vyřčení svého jména v průběhu draftu nedočkal. Útěchou mu však mohla být pozvánka do development campu Bostonu Bruins.

Do jakékoliv mezinárodní soutěže Rusko nebo Bělorusko nepatří, má jasno bývalý hokejový reprezentant v pořadu Příklep extraVideo: Sport.cz

Nyní se připravuje na start v BCHL (British Columbia Hockey League), což je osamostatněná soutěž, která nespadá mezi tři nejprestižnější ligy fungujícími pod Canadian Hockey League zastřešující OHL, WHL a QMJHL.

Více o spolupráci Sparty s ukrajinskými hokejisty najdete ve videu z pořadu Příklep extra.

Reklama

Související témata: