Hlavní obsah

V nominaci USA na MS je dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Bonino

Nominaci hokejistů USA na mistrovství světa vévodí dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Nick Bonino, který s reprezentací získal bronzové medaile na šampionátech v letech 2015 a 2018. V úvodním dvaadvacetičlenném výběru je dvanáct hráčů z NHL včetně dalšího útočníka Pittsburghu Drewa O'Connora a brankáře Penguins Caseyho DeSmithe.

Nick Bonino nechybí v nominaci USA na mistrovství světa

Článek

Výraznou oporou mužstva by měl být útočník Buffala Alex Tuch, který má za sebou životní sezonu v NHL, v níž nasbíral 36 gólů a 43 asistencí v 74 zápasech. V nominaci figuruje i jeho mladší bratr Luke z Bostonské univerzity.

Pětatřicetiletý Bonino hrál za Pittsburgh naposledy 10. března. O zbylých 18 utkání základní části přišel kvůli natržené ledvině. Na mistrovství světa kromě něj již startovali obránce Connor Mackey, útočníci Sean Farrell, T. J. Tynan, Anders Bjork, Conor Garland a brankáři Drew Commesso a Cal Petersen.

Benjamínkem mužstva je devatenáctiletý obránce Lane Hutson z Bostonské univerzity, který má bronz z posledního MS juniorů. Američané se budou od víkendu připravovat v Mnichově, kde v úterý sehrají přípravný zápas proti Německu.

Reklama

Související témata: