Hlavní obsah

V odvetách se chceme prosadit, říká útočník Bulíř o Lize mistrů

Liberec

Nastupuje na postu centra první útočné řady a výraznější roli v libereckém mužstvu vnímá hokejový útočník Michal Bulíř jako výraz důvěry ze strany trenéra. „Oproti loňsku nám odešlo hodně gólů, ale odhodlání v týmu zůstalo,“ říká Bulíř o aktuálním počínání Bílých Tygrů i s výhledem do nového ročníku extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř z Liberce (vpravo) a Jani Forsstrom z TPS Turku.

Článek

Jak se vám zamlouvá Liga mistrů? Máte v ní odehrány dva zápasy na domácím ledě.

Myslím, že její prestiž se zvedá. Minulý rok jsme měli v Liberci výbornou sezónu a lidi se těší na hokej. Chodí ve velkém počtu už od poloviny srpna, což je pro nás jen dobře. Prodalo se i hodně permanentek na extraligu. Bereme to jako povzbuzení, které nám pomáhá.

Odvety 2. září ve finském Turku a 6. září na ledě norského Lörenskogu rozhodnou, zda postoupíte do další fáze evropské pohárové soutěže.

S TPS Turku jsme odehráli doma kvalitní zápas se silným soupeřem. Odmakali jsme to a je škoda, že jsme utkání nedotáhli k vítězství a nezískali druhý bod. Musíme zapracovat na koncovce, bez níž se nedá výrazně uspět. Ale předvedená hra byla v souladu s tím, co chceme hrát. Zápasy mají dobré tempo a doufám, že se prosadíme ve Skandinávii.

Co fyzická náročnost v Lize mistrů?

Když se hraje na tři pětky, chodíme častěji na led a jsme v plném rytmu než při systému se čtyřmi pětkami. Na druhou stranu třeba i prodloužení berou síly, ale zatím se s tím pereme dobře.

Realitou vašeho mužstva je fakt, že už v něj nejsou střelci a ofenzivní opory Birner, Řepík, Vampola, Bakoš, Valský. Jak se s jejich absencí vyrovnáváte?

Je to změna. Odešlo nám hodně gólů. Musíme si na to zvyknout. Ale přišli jiní kvalitní hráči, mužstvo se doplnilo. Atmosféra v kabině je stejná jako minulý rok.

Reklama

Související témata: