Hlavní obsah

VIDEO: Fraška místo hokeje! Sudí vyloučil oba gólmany. Zápas dochytal útočník

Pavel KarbanSport.czPrávo

Ve své výstroji, pouze s brankářskou helmou, rukavicemi a hokejkou dochytal zápas regionálního hokejového přeboru mezi Krnovem a Karvinou domácí útočník Pavel Michálek. Důvodem bylo vyloučení obou krnovských brankářů, za což hlavní rozhodčí Tomáš Janda slyšel na svou adresu pouze spršku nepublikovatelných výrazů. Závěr zápasu se navíc proměnil ve frašku.

Jak to dopadne, když příjde tým o oba gólmany_

 
Článek

O prvního brankáře Romana Šlupinu přišli Krnovští za stavu 1:2 už v 7. minutě. Šlupina si sjednával před svou brankou respekt soupeře, což Janda posoudil jako hrubost a vyloučil ho na 5 minut plus do konce zápasu. Do brankoviště putoval náhradník Antonín Mužík. V bráně vydržel až do třetí třetiny, v níž se za stavu 3:8 strhla na ledě rvačka. Po ní vyloučil sudí Janda dva domácí a jednoho hostujícího hráče znovu na 5 minut plus do konce utkání. A jedním z potrestaných byl právě Mužík.

Strach neměl

Do branky tak musel Michálek. „Strach jsem neměl, šlo o to to nějak formálně dohrát. Domluvili jsme se s klukama z Karviné, klubu by jinak hrozila pokuta," řekl Michálek a dodal, že za normálních okolností by se do brány nepostavil. „I když jsem jako brankář v hokeji začínal," prozradil. Krnovský útočník označil průběh sobotního zápasu, a hlavně jeho vyvrcholení, za nevídaný. „Betony jsem se nechtěl zdržovat, kdyby na tom rozhodčí trval, tak bych si je ale vzal. Pak jsme to už jen doklouzali, a to i proto, abychom panu rozhodčímu naznačili, že to nezvládl."

Posledních 12 minut zápasu se však proměnilo v dokonalou komedii. Krnovští i karvinští hokejisté jen tak kroužili po ledě, a když už hosté vystřelili na Michálka, jednalo se pouze o propagační střelu, aby se nezranil. V jednu chvíli se na ledě objevili dokonce dva kotouče, což ale nechali sudí bez povšimnutí. „Za 30 let chození na hokej jsem tohle nikdy nezažil a už nezažiju," okomentoval průběh utkání pro agenturu Studio STA jeden z fanoušků Krnova Jan Pitřík.

Stejně hovořil i trenér SK Karviná Roman Sedlák. „Nikdy jsem to nezažil, byla to kuriozita pro všechny. I když rozhodčí v případě těch vyloučení postupoval podle pravidel, starší zkušenější sudí by to myslím zhodnotili jinak, aby se to dohrálo se ctí a na s takovou fraškou," poznamenal Sedlák.

Reklama

Související témata: