Hlavní obsah

Výkon snů! Slovenská hokejistka oslavila patnácté narozeniny 19 body v utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctiletá Nela Lopušanová ze Žiliny je hokejový zázrak k pohledání. Už v tak mladém věku má první zkušenosti v seniorské ženské reprezentaci a v neděli v utkání slovenské ženské extraligy střelila do sítě Košic deset branek a na dalších devět přihrála.

Patnáctiletá Nela Lopušanová

Článek

Žilina vyhrála vysoko 24:1, když tým z Košic přestřílela v poměru 95:19. Lopušanová vystřelila na branku celkem devatenáctkrát a ve statistikách měla sedmnáct plusových bodů.

Spoluhráčky se jí „odvděčily" tím, že v rámci oslav narozenin, dostala dortem do obličeje. „To je ještě bude stát hodně," reagovala s úsměvem talentovaná hokejistka. Lopušanová odehrála v této sezóně v ženské soutěži osm utkání s fenomenální bilancí 28 gólů a 21 asistencí.

Letos byla vyhlášena MVP mistrovství světa hokejistek do 18 let, když ve Švédsku byla také nejproduktivnější hráčkou, nejlepší útočnicí a nechyběla ani v All-Star týmu šampionátu. V utkání proti Švédsku si dovolila parádičku, když gól dosáhla tzv. Michiganem.

V premiéře za seniorskou reprezentaci dosáhla hattrick v utkání s Maďarskem. Na vítězství to však nestačilo a Slovenky prohrály 6:7.

Lupušanová končí devítiletku a chtěla by pokračovat na střední škole v zámoří. Ve Spojených státech by chtěla hrát dál i hokej. Jejím vzorem je Connor Bedard, kanadská hvězda nedávného juniorského šampionátu.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.