Hlavní obsah

Vymlácené zuby a psychické trauma. Mladému hokejistovi po brutálním útoku nabídli odvoz pohřebákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brutální napadení soupeře ze zápasu juniorské hokejové ligy může hříšníkovi vynést i roky v kriminálu. Ve Švédsku rezonuje případ 19letého hokejisty týmu Hille/Åbyggeby Kida Andessona, jemuž soupeř z celku Avesta úmyslným úderem holí do obličeje způsobil těžká zranění včetně fraktur čelisti a ztráty zubů.

Foto: Soukromé foto Kida Anderssona

Brutální zranění v obličeji švédského hokejisty.

Článek

Prokurátorka Helena Falkerbyová se nyní rozhodla vznést proti hokejistovi Avesty, jehož jméno švédská média neuvádějí, obvinění z násilného napadení. V severské zemi se za tento delikt pohybuje trestní sazba v rozmezí jednoho a půl roku až šesti let vězení.

Co se na ledě stalo? Andersson v lednovém zápasu juniorské ligy ze střídačky stříkl vodu po hráči soupeře, který se následně otočil a hokejkou ho praštil do obličeje.

„Kid Andersson utrpěl rozsáhlá zranění zubů, fraktury čelisti a masivní krvácení. Čin by měl být klasifikován jako násilné napadení, protože podezřelý prokázal výjimečnou surovost a bezohlednost, když udeřil Kida Anderssona holí do obličeje," cituje list Aftonbladet prokurátorku.

„Věřím, že máme dostatek důkazů o tom, že šlo o úmyslný čin, který způsobil vážné následky. Očekávám, že bude uznán vinným," dodala Falkerbyová.

„Udělal to asi proto, že jsem po něm stříkl vodu, pak jsem cítil úder holí do pusy. Připadalo mi to, jako by se mi čelist tlačila do krku, v puse jsem cítil zuby, byl jsem v šoku, nevěděl jsem, co mám dělat. Po šoku se dostavila bolest, jakou jsem nikdy v životě nezažil," uvedl při výslechu Andersson. Kromě fyzické újmy si z útoku odnesl i psychické trauma a trpí nočními můrami.

Zveřejněné fotografie z případu ukazují kromě znetvořeného hráčova obličeje také Andessonův zakrvavený dres a kaluž krve, která na místě činu na střídačce zůstala.

Podle svědků incidentu se členové týmu Hille/Åbyggeby dožadovali pro svého hráče odvozu sanitkou, ale od šéfa Avesty se jim dostalo odpovědi, že si venku může nastoupit do pohřebního vozu.

Reklama

Související témata:
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 přestávka Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko