Hlavní obsah

Žaloba! Americká žvýkačka může Gretzkyho místo váhy ochudit o stovky milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Co je podle vás symbolem Ameriky?“ ptá se neznámý hlas Jaromíra Jágra v populární reklamě z 90. let. „Žvejkačka, americká žvejkačka,“ odvětil Jágr. A právě žvýkačka teď může pořádně zavařit jiné hokejové legendě, a to přímo legendárnímu „The Great One“ Waynemu Gretzkymu. Ten tvrdil, že díky žvýkačce zhubnul během necelých dvou měsíců kolem 16 kilo. Pak přiznal, že je to lež, a teď ho kvůli tomu žaluje výrobce „zázračné“ žvýkačky.

Foto: Sport.cz

Wayne Gretzky na archivním snímku

Článek

Zdá se to jako hloupý vtip, ale je to realita. Steven Sparks přišel před šesti lety se „zázračným" výrobkem, kterým byla žvýkačka s názvem OMG Gum, která byla představena jako „přírodní žvýkačka, která pomáhá redukovat váhu." Založil přitom společnost BuChew.

Mluvčí této firmy se o čtyři roky později stala manželka legendárního hokejisty Janet Gretzkyová, která svého muže Waynea přivedla do jedné z reklamních kampaní. Čtyřnásobný vítěz Stanleyova poháru totiž tvrdil, že žvýkačku žvýká denně téměř dva měsíce a díky ní zhubl 16 kilo.

Na základě tohoto tvrzení Sparks a další akcionáři investovali či reinvestovali do firmy další peníze a služby. Gretzky ale později Sparksovi prozradil, že o účincích žvýkačky lhal. Zřejmě proto, aby zvýšil akcie společnosti, které tajně koupil pod jménem své rodiny.

Toto přiznání však výrobci prý způsobilo velké finanční ztráty, konkrétně teď manželský pár žaluje o 10 milionů dolarů (více jak 240 milionů korun), které požaduje jako náhradu škody. Požádal také o dalších 500 tisíc dolarů (12 milionů korun) na uhrazení nákladů spojených s právním zastupováním. The Great One se ke kauze zatím nevyjádřil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články