Hlavní obsah

USA - Kanada 1:2Zámořské finále MS vyhrály obhájkyně titulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Očekávaný duel zámořských velmocí ve finále ženského hokejového šampionátu v Dánsku vyhrály reprezentatky Kanady a připsaly si už 12. titul. V závěrečném souboji MS porazily obhájkyně zlata osminásobné mistryně světa z USA 2:1 a oplatily rivalkám prohru 2:5 ze vzájemného měření sil ve skupině. Výhru vystřelila Javorovým listům dvěma slepenými trefami v rozmezí 84 sekund útočnice Brianne Jennerová, pod čestný úspěch týmu USA se podepsala Abby Roqueová. Všechny góly padly ve druhé třetině zápasu. Američanky utrpěly až ve finále jedinou prohru v celém průběhu turnaje, v němž české reprezentantky vybojovaly historický bronz.

Foto: Bo Amstrup, ČTK/AP

Kanadská gólová radost.

Článek

Američanky ve finále stejně jako před rokem na MS nebo na letošních olympijských hrách proti Kanadě neuspěly. A opět prohrály o gól. Klíčový náskok si vítězky vytvořily v polovině utkání, kdy se dvakrát prosadila Jennerová. Nejprve při hře pět na pět a poté v početní výhodě. Roqueová sice dokázala 21 sekund před koncem druhé třetiny snížit, vyrovnat však Američanky nedokázaly.

Kanada tak získala dvanácté zlato na MS, Američanky byly podvanácté stříbrné. V semifinále oba celky potvrdily proti evropským týmům svoji dominanci. Američanky rozstřílely český výběr 10:1 a Kanaďanky si poradily se Švýcarkami 8:1.

Kalich hořkosti na MS dopily do dna hokejistky Finska. Po vyřazení ve čtvrtfinále s českým výběrem (1:2 v prodloužení) podlehly v neděli v utkání o 5. místo nečekaně Japonkám 0:1 po samostatných nájezdech. Hráčky Suomi přestřílely soupeřky v poměru 61:16, ale v japonské brance se zaskvěla Miju Masuharová.

Mistrovství světa v hokeji žen v Herningu (Dánsko):
Finále
USA - Kanada 1:2
Branky: 40. Roqueová - 30. a 31. Jennerová
Utkání Česko - Švýcarsko o bronz najdete ZDE.
O 5. místo:
Japonsko - Finsko 1:0 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články