Hlavní obsah

Zápas, na který se nezapomíná. Fanoušci vytvořili v aréně po výpadku proudu neskutečnou atmosféru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté klubu Utica Comets, který je farmou New Jersey Devils v NHL, byli natěšení na první domácí zápas v nové sezoně proti Wilkes-Barre/Scranton Penguins, jenže na začátek si museli nějakou chvíli počkat. Kvůli nenadálému výpadku proudu musel být zápas o několik minut odložen. Když se začalo hrát, všechno šlo podle představ. Utica vedla 2:1, jenže necelé tři minuty před koncem druhé třetiny proud vypadl znovu a už nenaskočil. Zápas byl tedy přerušen. Než se fanoušci odebrali do svých domovů, vytvořili v zaplněné aréně neskutečnou atmosféru.

Foto: Twitter

Fanoušci v aréně začali po výpadku proudu svítit mobilními telefony..

Článek

Za farmu Devils nastoupil poprvé i slovenský obránce Šimon Nemec, kterého si v letošním draftu z druhého místa vybralo právě New Jersey. Dlouho to vypadalo, že sezonu začne v A-týmu, ale na poslední chvíli ho klub poslal na farmu, kde má sbírat zkušenosti pro svůj první ostrý start v NHL.

V zápase proti Wilkes-Barre/Scranton Penguins, který začal o něco později kvůli výpadku proudu, stihl vyslat dvě střely na branku, jenže pak se stadion opět celý ponořil do tmy. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny za stavu 2:1 pro domácí Uticu totiž opět vypadl proud.

Fanoušci v hledišti si ale zážitek z prvního domácího zápasu sezony zkazit nenechali, a naopak se postarali o nezapomenutelný moment. Pohotově vytáhli z kapes své mobilní telefony a baterkami rozzářili celou arénu. Do toho začali skandovat „Utica" a o zážitek bylo postaráno.

Zhruba po deseti minutách od přerušení hry tým Utica Comets skrze své sociální sítě poprosil diváky, aby prozatím zůstali na svých místech a neopouštěli budovu. O dalších deset minut později bylo však jasné, že proud se nepodaří nahodit, a tak byli fanoušci požádáni, aby spořádaně stadion opustili.

Zápas byl tedy ukončen a přeložen na neurčito. Utica poté vydala na svých sociálních sítích prohlášení, ve kterém děkuje všem za trpělivost a spolupráci a oceňuje spořádanost a klid při opouštění budovy. Všechny vstupenky prý zůstávají v platnosti i na náhradní termín zápasu, který bude upřesněn.

Reklama