Hlavní obsah

Velkorysé gesto ostříleného beka Montrealu vůči Slafkovskému. Co mu umožnil?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Montrealu si své jedničky draftu velmi váží. Slovák Juraj Slafkovský ohromoval již na nováčkovském kempu a výrazně se přihlásil o místo v hlavním týmu Habs. Dres s jakým číslem by však oblékal? Jeho dvacítka už byla zabrána ostříleným bekem Chrisem Widemanem, ale ten se svého čísla zřekl ve prospěch talentovaného mladíka. Co za to chce?

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Juraj Slafkovský a zástupci Montrealu pózují novinářům.

Článek

Slovenský šikula si okamžitě po draftu podmanil celý Montreal. Vedení Habs i fanoušky ohromoval na nováčkovském kempu, kde předváděl jednu parádičku za druhou a gólově se prosadil už po 20 sekundách modelového zápasu.

Dvacítka mu je nějakým způsobem souzena. Stejné číslo nosí i na dresu ve slovenské reprezentaci, jenže v Montrealu už byla obsazena zkušeným bekem Chrisem Widemanem. Ten se však hned, jak se dozvěděl o této kolizi, svého čísla vzdal ve prospěch nejužitečnějšího hráče uplynulých olympijských her.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Canadiens de Montréal (@canadiensmtl)

„V první řadě se snažíme vytvořit prostředí, kde se bude cítit týmem vítán," vysvětlil Wideman, který si zvolil pro novou sezonu číslo šest. „Je to mladý kluk a chtěl jsem se ujistit, že ví, že jsme nadšení, že ho tu máme," uvedl dvaatřicetiletý bek s tím, že mu chtějí pomoci naplnit potenciál a stát se opravdu dobrým hráčem NHL.

Osmnáctiletý Slovák byl prý v šoku, když zjistil, co pro něj Wideman udělal. Je si vědom, že toto gesto rozhodně není obvyklé. „Je to zvláštní. Není to tak rozhodně vždy, když přijdete jako mladý do NHL, že dostanete své číslo. Když jsem se to dozvěděl, řekl jsem si jen „wow". Je to další skvělá věc," pochvaloval si Slafkovský. Widemanovi hned po zprávách děkoval.

„Jsem rád, že je z toho nadšený. Je to skvělý příběh," nechal se slyšet americký obránce. Jeho gesto však nebude zadarmo. Kdo by čekal ale nějaký opulentní dar, byl by na omylu. „Požádal jsem ho jen o to, aby podepsal dres Canadiens pro mého syna, aby ho měl na památku," řekl bek. Slafkovský ho plánuje pozvat alespoň ještě na večeři.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Juraj Slafkovsky 🇸🇰 (@_slafkovsky_)

Slovenský talent už se nemůže dočkat svého návratu do Montrealu. „Těším se, až obléknu dres. Přemýšlím o tom každý den. Nemůžu se dočkat, až tam budu a věci se začnou hýbat," dodal.

Reklama

Související témata: