Hlavní obsah

Padákem ke gólovému návratu. Čekal jsem to těžší, přiznal Bulíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř celý listopad kvůli trestu v kombinaci s reprezentační pauzou jen trénoval, až proti Vítkovicím mohl liberecký Michal Bulíř znovu naskočit do zápasu. A gólem se podílel na těsné výhře 2:1. „Čekal jsem to těžší, přeci jen pauza byla dlouhá,“ poznamenal 32letý útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Běžela šestá minuta, když se u zadního mantinelu dostal po Flynnově střele k puku, vyjel zpoza branky a nikým neatakován dostal spoustu času zamířit přesně k tyčce. „Čekal jsem, že první třetina pro mě bude spíš zahřívací, ale ten gól mi pomohl hodně. Jsem rád, že mi to vyšlo hned takhle na úvod, cítil jsem se pak dobře,“ pověděl spokojeně Bulíř po triumfu 2:1, který ve třetí třetině zařídil Kelly Klíma.

„Zápas neměl podle mě až takový náboj. Každá situace mohla rozhodnout. Vítkovice hrají taky o hodně. Není jednoduché se pohybovat v těchto patrech tabulky. Znám to, kdysi jsme to tady taky zažívali. Pak se hraje špatně, hledáte věci, kterými se zlepšit. Oni se teď budou chytat všeho a určitě nebudou odevzdaní,“ řekl o soupeři Bulíř.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Vítkovice 1:0 (6. Bulíř)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Sám se na začátku sezony střelecky trápil, až na konci října se konečně rozjel. „Tohle na tom pro mě bylo nejhorší, že jsem konečně chytil herní a střelecký lauf a pak mi to stopli,“ připustil Bulíř.

Pátého listopadu byl totiž na Kladně vyloučen za nebezpečné vražení Ondřeje Slováčka na hrazení a disciplinárkou dodatečně potrestán čtyřzápasovou stopkou.

„Člověk si sice řekne, že jde jen o čtyři zápasy, jenže kvůli reprezentační přestávce byla pauza dlouhá přes tři týdny. Přeci jenom zápas je zápas, na tréninku se dají dělat kondiční věci, ale zápasový tempo se trochu ztrácí. Chtěl jsem navázat tam, kde jsem skončil, a doufám, že takhle budu pokračovat dál,“ přál si liberecký odchovanec.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Co po pauze dělal? „Jezdil jsem s Borisem Žabkou, zahákl mi za kalhoty padák a jezdil jsem tady každý den s padákem. Takže to bylo parádní…,“ usmál se Bulíř.

On se sice na led vrátil, utkání s Vítkovicemi však zase nedohrál člen elitní liberecké formace Martin Faško-Rudáš, který kvůli zranění odstoupil hned v prvních minutách utkání. „Ztratit kohokoliv je zásah do sestavy. Nevím, co mu je, ale doufám, že se dá do kupy a bude v pořádku,“ řekl Bulíř o parťákovi, jehož ve středu čekají vyšetření. V pátek Bílí Tygři nastoupí v Olomouci.

Reklama