Hlavní obsah

Kašlu na to! Kouče Floridy rozohnil sporný vítězný gól hostů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolonky s jistými postupujícími do play off NHL se začínají svižně zaplňovat. Na Východě už mají první úkol splněn Rangers, Boston, Carolina. A také Florida. I když v noci na pátek prohrála doma s New York Islanders 2:3. A kouč Panthers Paul Maurice zase perlil.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Trenér Floridy Paul Maurice při zápase proti NY Islanders

Článek

Před rokem se Florida dostala mezi nejlepší osmičku Východu na poslední chvíli, senzačně pak vyřadila Boston a postoupila až do finále Stanley Cupu. Letos chybí Panthers ještě devět zápasů do konce základní části, jejich kouč je ale s aktuální formou týmu krajně nespokojený. Barkov a spol. prohráli šest ze sedmi utkání.

To poslední gólem Jeana-Gabriela Pageau, který lavička Floridy nepochopila. Panthers si také vyžádali trenérskou výzvu, jelikož dorážce předcházelo dost divoké počínání útočníka Islanders Caseyho Cizikase.

Ten se přiřítil před domácí branku, kde nejprve hokejkou podrazil Sama Bennetta, vzápětí se dostal do kontaktu s maskou gólmana Anthonyho Stolarze a bruslí ještě odsunul beton domácího brankáře, který pak nemohl dostatečně reagovat na Pageauovu střelu. Co ale Panthers považovali za evidentní bránění ve hře, označila dvojice amerických rozhodčích Rooney, Nicholson jako regulérní gól. A floridská lavička ještě dostala dvě minuty za zdržování hry.

Maurice doprovodil verdikt sudích jen pobaveným úsměvem, ale evidentně to v něm bublalo, což se ukázalo na tiskovce. Místo vtipného proslovu 57letý kouč jen hořce pronesl: „Dnes je zas..ný den, kdy si můžete psát, co chcete. Cokoli si myslíte, že bych řekl, tak klidně použijte. Nebudu vás kvůli tomu otravovat, kašlu na to,“ oznámil Maurice, kterého neuklidnila ani postupová jistota.

Možná to byl ale jen svérázný způsob, jak své hráče zase probudit. „Loni jsme postoupili na poslední chvíli, letos máme trochu víc prostoru. Ale čeká nás ještě hodně práce, protože musíme být o dost lepší než v minulých zápasech,“ přikývl floridský kapitán Aleksandr Barkov.

Měl vítězný gól Islanders platit?
Ano
20,2 %
Ne
79,8 %
Celkem hlasovalo 771 čtenářů.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko