Hlavní obsah

Policie obvinila prezidenta Bílých Tygrů. Syrovátko fanoušky Liberce uklidňuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korupční kauza v Liberci se týká i prezidenta hokejistů Bílých Tygrů. Majitel severočeského hokejového klubu Petr Syrovátko dnes převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Klub podle jeho slov dále pokračuje v plné přípravě na novou sezonu. Liberec dnes oznámil prodloužení smlouvy s obráncem McCoshenem.

Foto: ČTK / Černý Vít, Profimedia.cz

Prezident hokejového Liberce Petr Syrovátko s trofejí.

Článek

V úterý zasahovali policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) na libereckém magistrátu i v budově S tower, kterou vlastní Syner Group. Jejího spoluvlastníka Petra Syrovátka nyní policisté obvinili.

„V reakci na mnohé mediální spekulace ohledně mé osoby potvrzuji, že jsem dnešního dne převzal usnesení o zahájení trestního stíhání mé osoby. Ke sdělování jakýchkoliv detailů nejsem bohužel více oprávněn,“ prohlásil na webu severočeského klubu Petr Syrovátko, který se v minulých dnech zdržoval v zahraničí.

„Od prvního kontaktu poskytuji plnou součinnost a budu tak činit i nadále. Jsem hluboce přesvědčen o tom, že jde o pouhé nedorozumění a že se vše co nejdříve vysvětlí. Z této situace jsem velmi smutný, a to zejména kvůli mým blízkým, ale také všem zaměstnancům skupiny SYNER Group, obchodním partnerům naší skupiny a přátelům, fanoušky Bílých Tygrů nevyjímaje,“ sdělil prezident klubu.

Podle webu Náš Liberec ho policie viní z uplácení náměstka primátora Liberce pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petra Židka z ODS. Jedním z úplatků měl být podle webu například luxusní byt. NCOZ má v této větvi případu šetřit možnou trestnou činnost korupčního charakteru spojenou se zneužitím veřejné funkce k získání prospěchu či informační výhody pro jiné subjekty v souvislosti s majetkovými operacemi liberecké radnice.

„Mrzí mě, že tato situace může vrhat negativní stín na celou skupinu a značku SYNER. Ač se v médiích objevují informace, že šetření policie se týká stavebních zakázek města Liberce, zdůrazňuji, že společnost SYNER pro město již deset let nic nestavěla,“ poznamenal v prohlášení Petr Syrovátko.

„S čistým svědomím chci ubezpečit všechny fanoušky Bílých Tygrů, že náš klub pokračuje v plné přípravě na nový ročník, a pevně věřím, že s podporou našich obchodních partnerů zajistíme krásné zážitky v příštích sezonách,“ dodal. V klubu má i v další sezoně pokračovat americký obránce Ian McCoshen, který s Bílými Tygry podepsal roční smlouvu.

„Ian neměl jednoduchou sezonu i s ohledem na jeho pozdní příchod k týmu až ve druhé polovině srpna. Přesvědčil nás ovšem, že je velmi platný na obou koncích hřiště, a jsem si jistý, že po adaptačním roce bude příští sezona v jeho podání ještě mnohem lepší,“ řekl sportovní ředitel Liberce a trenér Filip Pešán. Ve středu se s klubem na smlouvě do roku 2026 s roční opcí dohodl i slovenský útočník Martin Faško-Rudáš.

Reklama