Hlavní obsah

Překupníci už kšeftují: Račte na Kanadu za 10 tisíc! Jenže svými inzeráty dost riskují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalo se to čekat. Přesto rychlost, s jakou překupníci rozjeli kšeftování se vstupenkami na bazarových portálech, leckoho překvapí. Stačilo 90 minut, aby se během dopoledne vyprodaly nabízené denní balíčky na zápasy české a slovenské reprezentace na mistrovství světa. Že je ale kromě skutečných fanoušků ulovili i „veksláci“, dokazují desítky inzerátů, které už během dneška naskákaly kupříkladu na serveru bazos.cz. A cena? Lístek s původní cenou 4080 korun je k mání za 10 500!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V roce 2015 si Češi proti Kanadě zahráli dvakrát. Teď je potkají v základní skupině a lístky na ně překupníci prodávají za přemrštěné ceny

Článek

Na sociálních sítích čtete zprávy desítek nadšených lidí, kteří měli štěstí a po desáté dopoledne se jim podařilo ulovit vstupenky na zápasy mistrovství světa, jež příští rok hostí Praha a Ostrava. Čtete i ty smutné, od lidí, kteří si sice vystáli virtuální frontu, ale na konci je čekalo zklamání, protože lístky už byly fuč. Jenže řada těch, kteří uspěli, netouží ani tak po hokeji jako spíš po tom se pořádně napakovat.

A tak už řadu denních balíčků nabízejí na prodej.

A s cenou se moc nemažou.

Jenže zároveň riskují, že nebudou mít vůbec nic. Pořadatelé už s předstihem varovali, že dle obchodních podmínek (těch, které nikdo moc nečte) mohou v případě přeprodeje vstupenku zablokovat. A v inzerátech prodejci udávají konkrétní místa.

Miloš Židík z PR oddělení šampionátu už minulý týden, kdy se v prodejích objevily první inzeráty s nabídkami (těch, kteří uspěli v loterii), pro Sport.cz říkal: „Jsme v kontaktu s Policií České republiky.“

Vstupenky na zápasy českého týmu zmizely za pár minut. Šance ale ještě je, čeští hokejoví fanoušci nemusí zoufatVideo: Sport.cz

Po dnešku mají policisté ještě více nabito. Ovšem stále je určitá šance dostat se ke vstupenkám za jejich původní cenu, protože organizátoři budou postupně další uvolňovat z blokací pro partnery či média.

„Český fanoušek ještě nemusí zoufat. Je třeba sledovat naše komunikační kanály, kde budeme včas informovat. Reálně to budou stovky lístků,“ uvedl pro Sport.cz Martin Gremlica, manažer ticketingu šampionátu.

Reklama

Související témata:
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.