Hlavní obsah

Loterie jim přihrála lístky na MS. Teď už je s přirážkou nabízejí dál. Organizátoři hrozí policií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím se ke vstupenkám na hokejový šampionát v Praze a Ostravě mohli dostat jen ti šťastlivci, kteří uspěli v loterii o přednostní koupi denních balíčků. Jenže ač oficiální prodej odstartuje až v úterý 10. října, tak už teď se to na některých inzertních serverech hemží nabídkami vstupenek – samozřejmě za vyšší cenu, než je ta původní – na řadu českých zápasů. Mohou za to vykukové, kterým losovačka přihrála možnost oné přednostní koupě, ale oni se rozhodli své štěstí zpeněžit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Při posledním mistrovství světa, které pořádalo Česko, byl o vstupenky extrémní zájem. Teď lze čekat to samé

Článek

Tak třeba serveru bazos.cz je už nyní několik inzerátů, které nabízejí denní balíčky z loterie. Cena? Řádově o dvě tisícovky vyšší, než je ta původní. Třeba jeden z nich prodává hned osm denních vstupenek na středu 15. května, kdy hrají Češi s Dánskem a Švýcaři s Velkou Británií za 5 880 korun/kus. Původní cena přitom je 3 780 korun, takže mu to může hodit až 17 tisíc korun.

Že nabízí rovnou osm balíčků, není náhoda. Právě tolik jich výherci v loterii mohli pořídit. Tudíž zrovna tento inzerent to dělá ze zištných důvodů, protože prodává všechny denní vstupenky, které mohl pořídit. Není to tak, že by „omylem“ jeden dva zbyl a on je neměl komu udat.

Existují pak extrémní případy, kdy za jeden balíček v hodnotě 4 080 korun, chtějí překupníci třikrát víc.

Řada nabídek je pak ve slovenštině.

Jenže prodej i koupě těchto vstupenek jsou pro obě strany tuze rizikové. Vedoucí oddělení ticketingu MS Milan Gremlica už s předstihem varoval: „Přeprodej je zakázán a vstupenky můžeme v případě jeho zjištění dle obchodních podmínek blokovat, což bychom neradi. Nedoporučuji ani pouliční prodej, kdy je vstupenka několikrát nakopírovaná, ale projde jen první divák.“

Teď Miloš Židík z komunikačního oddělení šampionátu pro Sport.cz s ohledem na onu řadu inzerátů přidává: „Jsme v kontaktu s Policií České republiky.“

Jaké konkrétní kroky lze čekat, logicky nesdělil, ale je jasné, že pořadatelé nejsou z oněch vykuků nadšení. Navíc vstupenky dnes chodí e-mailem, nemají žádné ochranné známky, tudíž případná koupě přes internetové bazary či na ulici může skončit hodně špatně. Jednu vstupenku klidně může překupník vytisknout desetkrát, ale do haly se dostane jen ten první. „Upozorňujeme, aby se lidi podobným koupím vyvarovali, protože je to pro ně rizikové a my za to neneseme zodpovědnost,“ varuje Židík.

Do losovačky přitom šlo „pouze“ 20 procent vstupenek, v úterý po desáté dopoledne začne hon po zbytku. A nejspíš se internet podobnými inzeráty zaplní ještě víc.

Reklama