Hlavní obsah

PŘÍKLEP EXTRA: Výhra nad Brity? Povinnost, soudí Duda. Kdo byl podle expertů největší hvězdou?

Příklep extra, hokejový pořad na Sport.cz k mistrovství světa ve Finsku odstartoval premiérovým dílem. Čeští hokejisté vyhráli ve svém úvodním představení na šampionátu ve Finsku nad Velkou Británií 5:1. Ve studiu Sport.cz rozebírali duel v roli expertů bývalý útočník Radek Duda a redaktor Práva Marek Burkert. "Povinnost, zítra kluky teprve čeká zápas," zhodnotil výhru nad outsiderem Duda, který už zjevně vyhlížel nedělní duel se Švédskem. "Hlavně, že to máme vítězně za sebou," dodal Burkert.

PŘÍKLEP EXTRA - Hokejové studio Sport.cz k zápasu Česko - Velká Británie s experty Markem Burkertem a Radkem Dudou.Video: Sport.cz

 
Článek

Český hokej čeká na medaili z velké akce pořádně dlouho. Šampionát ve Finsku je další příležitostí a očekávání fanoušků jsou poměrně velká. Národní tým navnadil experty vystoupením na posledních dvou turnajích Euro Hockey Tour, když vyhrál České hokejové hry v Ostravě, stejně jako turnaj ve Švédsku, který byl generálkou na MS.

Tým pod vedením finského kouče Kariho Jalonena začal i na MS vítězně, byť v první třetině byl stav bezbrankový. "Musíme hrát rychleji. Ať už bruslením, nebo přihrávkami. Pak se prosadíme i gólově," nabízel recept, jak překonat neprostupnou defenzivu Britů expert z Práva. "Angláni to budou mít ve druhé třetině i dál na střídačku, to pomůže," doplnil Duda.

A prognózy obou expertů se v prostřední části naplnili. Češi nasypali Britům dva góly. Do vedení poslal národní tým útočník Matěj Blümel, když si parádně zpracoval puk a překonal gólmana. "Já být skautem pro NHL, tak už by se Matěj do Dynama nevracel," komentoval parádní zásah útočníka, jenž nastupoval v uplynulé sezoně za Dynamo Pardubice.

"Obrovsky technický hráč, má moc šikovné ruce," nešetřil chválou ani expert Práva a Sport.cz Marek Burkert. Blümel se nakonec trefil v duelu ještě jednou, když zvyšoval na 5:0. V závěrečné části hry se totiž český celek definitivně rozjel a odskočil soupeři. Až za rozhodnutého stavu jedinkrát kapituloval český gólman Dostál. Na triumfu výběru Kariho Jalonena to už nic změnit nemohlo.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín