Hlavní obsah

Amatérští rozhodčí, stěžoval si Jalonen po nepotrestaném zákroku na Červenku

Nepotrestaný zákrok na kapitána českých hokejistů Romana Červenku rozohnil finského trenéra Kariho Jalonena, jehož tým ve Vídni dominoval proti domácímu Rakousku a vyhrál zápas Euro Hockey Challenge 6:0. Červenka musel s krvavým šrámem na nose odstoupit ze hry osm sekund před koncem druhé třetiny poté, co ho za rakouskou brankou narazil zezadu na mantinel obránce Thimo Nickl. Sudí Patrick Fichtner a Stefan Siegel zákrok jako nedovolený nevyhodnotili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Kari Jalonen.

Článek

Pykat šel až útočník Jiří Smejkal spolu s Nicklem poté, co si šel český útočník s domácím hráčem vyříkat jeho atak. Při nástupu do závěrečné třetiny dostal český tým navíc dvouminutový trest za pozdní nástup. "Amatérští rozhodčí," řekl Jalonen k důvodu přesilovky soupeře na startu třetí třetiny.

"Nelíbilo se mi, jak reagovali na tu situaci s Červusem. Měl by to být trest na pět minut a do konce utkání, protože to bylo vražení zezadu. Mluvil jsem s nimi o tom tady v koridoru. A nechtěli jsme pak na led," popsal Jalonen svou konverzaci se sudími ve Steffl Areně.

Vítěz kanadského bodování a nejužitečnější hráč loňského bronzového šampionátu ve Finsku Červenka už se do hry nevrátil. "Uvidíme zítra, vypadá to na nos, ale musíme ho pořádně prohlédnout. Musíme se o tom pobavit s doktory a realizačním týmem," řekl Jalonen.

Už od druhé třetiny nehrál obránce David Jiříček, který má podle Jalonena problémy s bokem. Bude čekat, jak se jeho stav vyvine do sobotní odvety s Rakušany v Brně. "Jisté je, že hráči, kteří dnes nehráli, nastoupí," podotkl Jalonen. Mimo hru dnes zůstali brankář Šimon Hrubec, beci Stanislav Svozil, Michal Jordán, Michal Kempný a útočníci Roman Horák, David Tomášek, Radan Lenc a Ondřej Beránek. V pátek se připojí brankář Karel Vejmelka z Arizony a také bek Ronald Knot z Tucsonu z AHL, který má ale nastoupit až na Českých hrách.

Jalonen byl spokojený, jak jeho tým duel ve Vídni zvládl a že si připsal i v pátém utkání v přípravě na květnové mistrovství světa v Rize a Tampere výhru. "Měli jsme od začátku týdne výborné tréninky a měl jsem pocit, že hráči od začátku zápasu po ledě létali. Měli výborné nohy, hodně bruslili. Líbilo se mi, jak jsme hráli v pěti dopředu i dozadu. Langhamer byl připravený, když jsme ho potřebovali. Bylo tam hodně pozitivních věcí. Mluvil jsem o tom, že potřebujeme čtyři lajny. Všechny si vytvářely šance a také hrály dobře do defenzivy. Všichni výborně pracovali a hráli pospolu," pochvaloval si.

Reklama