Hlavní obsah

Aukce dresů hokejové reprezentace vynesla téměř půl milionu

Hokejová reprezentace dá najevo sounáležitost s válkou sužovanou Ukrajinou, která čelí ruské invazi. Zápasy před mistrovstvím světa ve Finsku odehraje národní tým se žlutomodrou stužkou na dresech. Dražba dresů z olympijského turnaje v Pekingu ve prospěch uprchlíků z Ukrajiny vynesla takřka půl milionu korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Tomášek v reprezentačním dresu. Ilustrační foto

Článek

"Stužka v ukrajinských barvách bude jako výraz podpory a solidarity umístěna na levé straně hrudi. Reprezentace s ní nastoupí v přípravných dvojzápasech s mužstvy Rakouska, Německa a Slovenska, jež budou shodně součástí seriálu Euro Hockey Challenge, v utkáních Českých hokejových her, které proběhnou na přelomu dubna a května v Ostravě, a pak i na Švédských hrách ve Stockholmu," uvedl svaz v tiskové zprávě.

Na serveru sportovniaukce.cz již skončila dražba dresů české reprezentace z neúspěšného turnaje pod pěti kruhy v Pekingu. Ve prospěch účtu, z něhož je financován pobyt uprchlíků z postižených oblastí Ukrajiny, bylo vybráno 490 tisíc korun.

Prvními soupeři národního týmu s nově složeným trenérským štábem v čele s Finem Karim Jalonenem budou Rakušané. Zápas se uskuteční ve středu 6. dubna ve Znojmě, odveta o dva dny později v Linci. Následně se Česko utká 14. a 15. dubna v Chomutově s Německem. Termíny a dějiště dvojutkání na Slovensku (mezi 20. a 24. dubnem) ještě slovenská strana nezveřejnila.

Týden po Českých hrách budou Švédské hry ve Stockholmu, na nichž Česko, Švédsko a Finsko doplní poprvé Švýcarsko. Utkání švédského a českého týmu ve čtvrtek 5. května bude součástí oslav 100 let od založení Švédského hokejového svazu. MS ve Finsku začne v pátek 13. května. V reakci na ruskou invazi budou z rozhodnutí Mezinárodní hokejové federace na turnaji chybět týmy Ruska a Běloruska. Rusové si kvůli tomu nezahrají ani na podnicích seriálu EHT.

Reklama

Související témata: