Hlavní obsah

Motákovo emotivní loučení s Olomoucí: Krásných, úrodných pět let s fantastickými lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prohraném pátém utkání předkola se trenér Olomouce Zdeněk Moták se slzami v očích loučil s fanoušky, kteří přijeli tým z Hané podpořit na led Vítkovic. Měl k tomu důvod. Po pěti letech na střídačce Olomouce se loučí. V nové sezoně povede velmi pravděpodobně Třinec, který po letošním play off opustí Václav Varaďa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Olomouce Zdeněk Moták na pozápasové TK.

Článek

„Je to možné," reagoval 57letý rodák z Ostravy na otázku, zda bylo páté utkání předkola, které Olomouc prohrála 1:3 a tím ztratila celou sérii 2:3 na zápasy, poslední na střídačce Mory. „Je to možné," zopakoval s úsměvem na tváři, přestože mu do smíchu vůbec nebylo.

„Prožil jsem krásných pět let s fantastickými lidmi. Co ti kluci na ledě dokážou? To je zkrátka kouzlo. Myslím, že tak nějak to zpívá i nějaký rapper. Snad kromě Braňa (Konráda) a letos Krejči (Davida Krejčího) nemáme v kádru žádné hvězdy. Jsme malý klub, vlastně klubíček. Máme nejnižší rozpočet a když se nám někdo zraní, nemůžeme si dovolit přivést další hráče. Pracujeme s tím, co máme, maximálně nás doplní chlapci z první ligy. Přesto jsme třikrát udělali čtvrtfinále. Vždycky se povedlo ulovit někoho, kdo bezproblémově zapadl do týmu. Třeba Zbyňu Irgla nebo další. A ten mančaft šlape, jede bomby a kluci jsou úspěšní," rozpovídal se Moták.

Jeho tým vedl v sérii 2:1 na zápasy, ve čtvrtém utkání na svém ledě měl dvoubrankový náskok. S Vítkovicemi vypadl, přestože měl v kádru velezkušeného Davida Krejčího. Jeho pět bodů (3+2) nestačilo.

„Ani s Krejčou se nepodařilo projít dál, ale nám, vám i všem lidem předvedl svou výjimečnost. Já mu děkuju. Zase mě obohatil, stejně jako všechny ostatní. Poděkování ale zaslouží všichni hráči. Dali do toho vše. Prohráli jsme, ale v kabině hrálo Aj tak sme stále frajeri od Petera Nagyho. Ta písnička bude hrát asi hodně dlouho. Je čest tyto kluky trénovat. Bylo pět velice dobrých, kvalitních, úrodných let. Jsem s nimi velice spokojený," svěřoval se Moták.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.