Hlavní obsah

Česko - Slovensko 2:3 SNČeským mladíkům úvod MS nevyšel, se Slováky padli po nájezdech

Aktualizováno

Čeští hokejisté prohráli ve svém prvním zápase na mistrovství světa hráčů do 18 let se Slovenskem 2:3 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Jakuba Petra dokázali v Porrentruy ve skupině A ve druhé třetině smazat dvoubrankové manko, poté měli několik šancí otočit vývoj utkání, ale nakonec neuspěli v nájezdech. O české branky se postarali Adam Csabi a Eduard Šalé.

Osmnáctka se připravuje na mistrovství světa, cinkne jí také medaile? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Český tým měl hned v úvodu výhodu přesilové hry, kterou ale ještě před jejím vypršením ukončil faul Csabiho a předznamenal hlavní problém mužstva vedeného koučem Petrem. Jen v první třetině Češi dostali pět menších trestů a ve druhém oslabení poprvé inkasovali, když brankáře Hrabala prostřelil Cedzo.

Slováci následně nevyužili 31 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři, ve druhé třetině se ale v další početní výhodě prosadili podruhé a opět se mezi střelce zapsal pohotový Cedzo, který působí v juniorce extraligového Třince. A mohlo být pro Česko ještě hůře, ve 25. minutě Hrabalovi pomohla branková konstrukce.

Čeští hráči měli dlouho problém usadit se v útočném pásmu, v polovině utkání se ale jejich výkon přece jen zlepšil a po povedené kombinaci Csabi ve 38. minutě snížil. V čase 39:26 se poté prosadil Šalé a vyrovnal.

Slováky spasila tyč

Na konci druhé části ale dostal Eichler pětiminutový trest za faul na Pobežala a Češi tak do závěrečné dvacetiminutovky vstupovali v oslabení. Vrátit Slovensku vedení mohl aktivní Cedzo, Hrabal ale jeho šanci zlikvidoval a poté si poradil i s příležitostí Deje. Na konci oslabení zahrozil Šimek, brankář Urban byl ale připravený.

V dramatické koncovce třetí třetiny mohly oba týmy hned několikrát rozhodnout. Na české straně se do dvou šancí dostal Šimek, Felcman v 59. minutě trefil tyč a Šalé následně nevyužil nájezd. Hrabal musel likvidovat příležitosti Pobežala a Pekarčíka.

Vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Slováci. Hrabala překonali Cedzo, Ridzoň a Jenčko, na české straně uspěli Csabi a Šalé.

Druhé utkání čeká českou reprezentaci v sobotu, kdy se utká s Německem.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let ve Švýcarsku:
Skupina A (Porrentruy):
Česko - Slovensko 2:3 po sam. náj. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Csabi (Jecho, Vochvest), 40. Šalé (Šimek) - 11. Cedzo (Štrbák, Jenčko), 24. Cedzo (Kukumberg, Pišoja), rozhodující nájezd Jenčko. Rozhodčí: Hebeisen, Ruprecht (oba Švýc.) - Riecken (Rak.), Gustafson (USA). Vyloučení: 6:1, navíc Eichler (ČR) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 1193.
Sestava ČR: Hrabal - A. Jiříček, Kočí, Matějíček, Dvořák, Vochvest, Skok, Eichler - Židlický, Felcman, Štancl - Šimek, D. Petr, Šalé - Jecho, Holinka, Csabi - Fábry, Hradec, Kučera - Adámek. Trenér: Jakub Petr.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.