Hlavní obsah

Čeští hokejisté vstoupí do MS v Kanadě 2. května proti Dánsku

QUEBEC/HALIFAX

Čeští hokejisté vstoupí do mistrovství světa v Kanadě v nadcházejícím roce v pátek 2. května proti Dánsku. Tento duel základní skupiny D v Quebeku bude podle neoficiálního programu zveřejněném na internetových stránkách Kanadské hokejové federace zároveň zahajovacím utkáním celého 72. světového šampionátu, který se koná ještě v Halifaxu.

Článek

Další duel čeká svěřence trenéra Aloise Hadamczika v quebecké hale Colisée Pepsi ve stejném čase proti Rusku o dva dny později. V závěrečném utkání základní skupiny nastoupí čeští reprezentanti ve středu 7. května v 1:00 SELČ proti Itálii.

Přesný rozpis zápasů v osmifinálové fázi a skupině o udržení ještě nebyl zveřejněn. Čeští hokejisté při postupu do osmifinálové skupiny, která se hraje od 8. do 13. května, narazí na nejlepší trio ze skupiny A. V ní budou hrát rovněž v Quebeku Švédové, Švýcaři, Bělorusové a Francouzi. V Halifaxu tvoří skupinu B pořádající Kanada, obhájci titulu, dále pak Spojené státy americké, Lotyšsko a Slovinsko. V "céčku" se představí Finsko, Slovensko, Německo a Norsko.

Češi v případě úspěchu odehrají boje o medaile v Quebeku

Podle nového schématu při velké vzdálenosti pořadatelských měst se budou hrát čtvrtfinále mezi celky ze stejné osmifinálové skupiny. V Quebeku jsou naplánována na středu 14. května od 19:00 SELČ a na čtvrtek 15. května od 1:15 SELČ. V Halifaxu pak na 14. května od 21:30 SELČ a 15. května od 1:15 SELČ.

Český tým bude hrát i v případě postupu do bojů o medaile celý turnaj v Quebeku. Tam se totiž odehrají semifinálové duely v pátek 16. května od 19:00 a 23:00 SELČ. Duel o bronz se uskuteční v hale Colisée Pepsi v sobotu 17. května od 23:00 SELČ a finále v neděli 18. května od 19:00 SELČ.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články