Hlavní obsah

Druhá pozvánka překvapila Kučeříka ještě víc. Nádherný dárek k narozeninám, usmívá se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho jméno v nominaci na Švýcarské hokejové hry mnohé překvapilo. A zaskočilo i samotného brněnského obránce Radka Kučeříka. „Rozklikl jsem si nominaci na internetu a najednou jsem v ní viděl svoje jméno. Vůbec jsem to nečekal. Příležitosti si obrovsky vážím a snad ji co nejvíc využiju,“ usmíval se bek, který příští týden oslaví 21. narozeniny. „Nádherný dárek, lepší jsem asi ani dostat nemohl,“ rozplýval se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Kučeřík během tréninku hokejové reprezentace před Švýcarskými hrami.

Článek

Za Kometu letos ještě neskóroval a připsal si jen tři asistence. Nijak nevyčnívá, ale plní si svou roli. Pozvánku dostal určitě i díky svému věku. Rozhodně se ještě může posunout. „Moc se těším. Střetnout se s nejlepšími hráči v Evropě je velká zkušenost. Nechám na ledě všechno," slíbil rodák z jihomoravského Kyjova.

Do národního týmu nakoukl už před posledním mistrovstvím světa, to však odehrál jen dva přípravné duely proti Rakousku. „Už první pozvánka byla šok. Ale teď je to určitě větší turnaj, asi mě to překvapilo ještě o něco víc. A nečekala to přítelkyně ani rodiče. Taťka úplně šílel," smál se nejmladší hráč v nominaci.

Sice zatím neví, kolik prostoru v utkáních dostane, užívá si však už samotné tréninky v reprezentaci. „Je super poznat kluky, kteří mají medaili z mistrovství světa nebo si zahráli na olympiádě. Pro mě něco neskutečného, parádní zážitek," liboval si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pro Kučeříka je nominace do reprezentace předčasným dárkem k 21. narozeninám.

Současný zážitek je pro něj o to hezčí, že na klubové scéně zrovna neprožívá ideální období. Vždyť Brno prohrálo osm z posledních devíti zápasů. „Když se nedaří, samozřejmě to je psychicky složitější. Kemp je pro mě trochu rozptýlení, můžu přepnout z klubového režimu. Ale pořád je to hokej a já se budu soustředit na každý zápas a trénink," podotkl.

Až se vrátí z reprezentačního srazu, bude si zvykat na nového hlavního trenéra. Martina Pešouta totiž vystřídal Patrik Martinec. „Nezáleží tolik, kdo stojí na střídačce. Je to hlavně o nás a našem přístupu," mínil Kučeřík. „Snad nám to ale přinese potřebný impuls. My stále makáme na sto procent a já věřím, že po pauze s Kometou naskočíme zpátky na vítěznou vlnu," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.