Hlavní obsah

Důležitý vstup, uvědomuje si kouč osmnáctky Čermák. Ale přesilovky byly moc pasivní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenná výhra na úvod, ale mezery ve výkonu českých hokejistů do 18 let byly. To si po vítězství 3:0 nad Švýcarskem uvědomuje i kouč David Čermák. „Nerodilo se to vůbec lehce a hladce. Ale pro nás byl vstup do mistrovství světa strašně důležitý, protože víme, co teď máme za soupeře,“ líčil trenér v rozhovoru pro Hokej.cz. Národní tým totiž v pátek ve finském Vantaa čeká Kanada a v neděli Švédsko, na závěr skupiny pak v pondělí Kazachstán.

Foto: IIHF

Radost českých hokejistů do 18 let.

Článek

Třemi body se Švýcarskem se česká osmnáctka výrazně přiblížila postupu do čtvrtfinále, do nějž postupují čtyři z pěti týmů tabulky. Za výhrou vykročila už v první třetině, kdy dobrým pohybem a napadáním nutila soupeře k chybám. „Takhle forčekovat a hrát aktivně chceme celou sezonu,“ říkal Čermák.

Skóre otevřel podivným gólem Marek Daníček, leč trefa nakonec byla oficiálně připsána Maxmilianu Curranovi. „Zakončoval jsem a už jsem zvedal ruce. Myslel jsem si, že to je gól,“ popisoval Daníček, po jehož střele puk prošel puk do posunuté švýcarské klece v místě, kde branka obvykle stojí. Rozhodčí ale uznali až dorážku Currana. „Je mi jedno, kdo se prosadí. Hlavně že to byl gól, pak už se nám s vedením hrálo lépe,“ usmál se útočník Daníček.

Ve druhé části se Švýcaři zvedli. „Jsou super bruslaři, o tom jsme se v sezoně přesvědčili několikrát,“ připustil sparťanský forvard. „Soupeř se zlepšil. Chtěli jsme hrát tak, abychom ho nepouštěli do přečíslení. Bohužel nám ale několikrát ujel. Nás však podržel brankář,“ ocenil trenér Čermák gólmana Jakuba Milotu, jenž 17 zákroky vychytal čisté konto.

Národní tým v závěrečné třetině uklidnil gól v pětiminutové přesilovce, následně se své trefy dočkal i Daníček, který zužitkoval povedený Curranův pas v přečíslení dvou na jednoho. „Skvěle mi to nahrál a já už měl před sebou prázdnou bránu,“ popisoval.

Češi sice jednu početní výhodu zužitkovali, ale jinak se v přesilovkách dost trápili. „Bohužel nám nešly. Byli jsme v nich pasivní, musí tam být trochu větší pohyb. Ukážeme si to na videu,“ podotkl kouč.

Svěřence ale chválil za disciplínu. Jediného faulu se totiž dopustili až v samotném závěru utkání. „Samozřejmě jsme o tom mluvili. Čím méně faulů uděláme, tím lépe,“ usmál se Čermák.

Reklama