Hlavní obsah

Finové cítí po porážce s Kanadou velkou křivdu. Trapné! Jak je tohle možné? soptí i Selänne

Buffalo/Praha

Hokejisté nadupané Kanady jásají nad úvodní výhrou na MS dvacítek proti Finům 4:2, ale Seveřané se jen těžko zbavují pocitu veliké křivdy, která stála na začátku triumfu zámořského favorita. Podle nich totiž rozhodně neměl platit úvodní gól celého utkání Borise Katchouka.

Foto: Sport.cz

Situace při prvním gólu Kanady proti Finům, který nejspíš neměl platit.

Článek

Hned jak rodák z Vancouveru zvedal po rychlém kontru ruce nad hlavu, z finské střídačky směřovaly k rozhodčímu výzvy ke kontrole videa. Byť hned z několika televizních záběrů se zdá jisté, že puk přešel za brankovou čáru až poté, co Kanaďan sám spadl do brány a posunul ji, sudí branku uznali.

Pořádně se naštval i legendární Teemu Selänne. „Zapomeňme na konečný výsledek. Ale s dnešní technologií a nejlepšími rozhodčími, jak je tohle možné?" ptal se nechápavě na twitteru Finský blesk. „Trapné," dodal.

„Tenhle případ by se měl prošetřit. Chceme vysvětlení," žádal kouč Finů Jussi Ahokas. Později se přidal i generální manažer finského týmu Kimmo Oikarinen s tím, že zástupce IIHF Konstantin Komissarov uznal chybu arbitrů a omluvil se za ni.

„Jenže výsledek zůstává 4:2. Nic se pro nás nemění," posteskl si Oikarinen pro server Yle.

Je možné, že se rozhodčí nechali strhnout emotivní reakcí Katchouka, jenž svoji trefu bouřlivě slavil. „Přímo na ledě (sudí) uznal gól, a to se těžko bere zpět. Puk byl v pohybu a mířil do brány. Dobré věci se stávají," nenechal si střelec zkazit radost ze svého zásahu a důležité výhry na úvod turnaje.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán