Hlavní obsah

Hokejisté se i letos zapojí do projektu na léčbu leukémie

Čeští hokejisté se stejně jako před rokem zapojí do charitativního projektu "O kapku lepší hokej", jehož cílem je podpora léčby leukémie. Získat finance pro nadační fond Kapka naděje se budou v příštích dnech snažit hráči a týmy extraligy, první ligy i reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radan Lenc během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Beijer Hockey Games.

Článek

Logo s oranžovou stužkou budou mít na dresech hráči národního týmu na nadcházejících Švédských hrách. V domácích soutěžích budou mít hokejisté logo projektu na přilbách, vybraní hráči nastoupí ve speciálně upravených dresech a mohou použít i oranžové tkaničky do bruslí či omotávky hokejek.

"Aktuálně všichni čelíme pandemii koronaviru, která mimořádně ovlivňuje naše životy a logicky se dostala do popředí našeho zájmu. Jenže s koronavirem nezmizela další závažná onemocnění, která nás mohou postihnout, bohužel naopak ještě více komplikuje preventivní vyšetření či léčbu kupříkladu onkologických pacientů," uvedl vedoucí hokejového oddělení společnosti BPA sport marketing Petr Nitsche.

V prvním ročníku hokejisté získali pro nadaci více než 400 000 korun.

Stejně jako v předešlém roce půjdou do internetové aukce speciální dresy, ve prospěch projektu byla vydána edice hokejových kartiček členů Síně slávy českého hokeje a edice karet Priceless Moments of Czech Hockey 3D.

Vzhledem k tomu, že zápasy se momentálně konají bez přítomnosti diváků, takže není možné přispívat na stadionech do speciálních kasiček, rozhodlo se hokejové hnutí výrazně propagovat podporu formou DMS zpráv ve tvaru DMS KAPKANADEJE 30, 60 nebo 90 na číslo 87777.

Jako první se do projektu zapojí již dnes hráči Liberce a Hradce Králové, další extraligové kluby je budou následovat v pátek a v neděli. Prvoligové celky v sobotu a reprezentace o týden později v utkání s Finskem.

"Je skvělé, že v této ustarané době, kdy máme všichni spoustu starostí, nezapomínáme na druhé, kteří na naši pomoc čekají," řekl Jan Fischer z nadačního fondu Kapka naděje.

Reklama

Související témata: