Hlavní obsah

Hokejisté vyrazí na Němce s debutantem v brance i finskými posilami

Plzeň

Sestava na čtvrteční bitvu v Norimberku proti domácímu Německu je narýsovaná. Čeští hokejisté vyrukují do svého třetího přípravného zápasu před MS s mladoboleslavským brankářem Janem Růžičkou, jenž si odbude premiéru v seniorské reprezentaci. Do hry naskočí také finské posily, bek Libor Šulák a útočník Rudolf Červený.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Asistent trenéra české hokejové reprezentace Martin Straka.

Článek

Šulák, který se připojil k národnímu mužstvu po skončení klubové sezony ve finském Oulu, nastoupí v obranné dvojici s Vojtěchem Mozíkem. Červený dorazil do Plzně po úspěšné sezoně v Pelicans Lahti, kde nasázel v základní části 21 gólů. Proti Německu se představí na křídle třetí formace s Šimonem Stránským a Jakubem Flekem.

Trenérský štáb okolo Filipa Pešána zvolil rozložení sestavy na sedm zadáků a třináct útočníků. Na střídačce budou připraveni sparťanský bek David Němeček a karlovarský forvard Jiří Černoch. „Plzeňákům jsme dali volno," připomněl s úsměvem asistent trenéra Martin Straka absenci Filipa Suchého, Petra Kodýtka a Jakuba Poura.

Čtvrteční sestava ČR proti Německu: J. Růžička (Klouček) - Sklenička, Šustr, Šulák, Mozík, Galvas, Jordán, Němeček - H. Zohorna, T. Zohorna, Blümel - Tomášek, Hanzl, Radil - Červený, Š. Stránský, Flek - Kousal, Najman, Beránek - Černoch.

Straka přitom očekává, že se k mužstvu brzy připojí finalisté extraligy. Jejich počet se bude pohybovat mezi pěti až sedmi. „Filip Pešán s Méďou (Petr Nedvěd) je s nimi v kontaktu, zjišťují zdravotní věci, v jakém jsou stavu... V nejbližší době se rozhodneme, koho pozveme, ale to je už otázka na Filipa," řekl.

Žádná konkrétní jména neodkryl. Otazník visí na případnou nominací libereckého křídelníka Michala Birnera, jenž nenastoupil do prodloužení čtvrtého finále s Třincem ani do pondělní páté bitvy série. „Z kluků, s nimiž jsme počítali, nemá nikdo vážnější zranění. Takže doufáme, že budou všichni v pohodě," prohlásil Straka.

V hledáčku mají přitom další jména hráčů ze zahraničních lig. Gólman Hrubec bojuje s Omskem v KHL o Gagarinův pohár. „S Šimonem se určitě počítá. Snad mu vydrží zdravíčko a bude fit. Jsou tam ještě kluci ve Finsku, Kovy (Kovář) je ve Švýcarsku a další..," dodal Straka.

Reklama

Související témata: