Hlavní obsah

Juniorský nároďák rozšiřuje trenérský tým. Po Pavelcovi přichází další mistr světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno nově zvolený realizační tým juniorské hokejové reprezentace se dočkal rozšíření. Hlavnímu trenérovi Radimu Rulíkovi bude jako asistent k dispozici bývalý vynikající obránce a mistr světa z roku 2005 Marek Židlický, který bude mít na starost práci s beky. Již dříve byl dalším asistentem dvacítky jmenován sportovní manažer mládežnických reprezentací Jiří Kalous, gólmany bude mít na starosti někdejší skvělý brankář Ondřej Pavelec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Židlický.

Článek

Pro Židlického, jenž dlouhodobě žije ve Spojených státech, nebude práce u některého z mládežnických nároďáků novinkou. Účastník tří ZOH a šesti světových šampionátů dělal v sezoně 2018/19 u osmnáctky asistenta jejímu tehdejšímu hlavnímu trenérovi Aloisi Hadamczikovi.

Dvacítku čekají v letošní sezoně dva vrcholy: 9. – 20. srpna odehraje odložený světový šampionát v Edmontonu a na přelomu roku pak řádné mistrovství světa v Halifaxu a Monctonu. Na turnajích by u juniorské reprezentace měl figurovat i Martin Erat, asistent trenéra seniorského národního týmu.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko