Hlavní obsah

Kapitán, který nemluví, je na nic, vysvětluje Říha rozhodování o céčku

Praha
Aktualizováno

Původně měl céčko připravené pro Jiřího Novotného, jenže jeho zranění přinutilo kouče české hokejové reprezentace Miloše Říhu vybrat pro turnaj Karjala kapitána nového. Devětapadesátiletý kouč nakonec ukázal na obránce Jakuba Nakládala, se 111 starty nejzkušenějšího hráče v aktuálním výběru národního týmu. Jeho asistenty budou zadák Jan Kolář a útočník Michal Řepík.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha.

Článek

„S Kubou jsme původně počítali jako s asistentem kapitána, protože kapitána nebo jeho zástupce dělá i v Jaroslavli. Ze současného kádru má největší zkušenosti," vysvětlil Říha svou volbu, proč nakonec ukázal na Nakládala, majitele bronzu z MS 2012, účastníka Světového poháru 2016 a letošní olympiády v Pchjongčchangu.

„Navíc dokáže promluvit v kabině, což je taky hodně důležité. Kapitán, který nemluví, je vám na nic," doplňuje Říha.

„Být kapitánem je obrovská čest. Ve finále je ale úplně jedno, kdo to céčko bude nosit. Nemyslím si, že bude mít na výkon někoho z nás vliv, kdo zrovna bude kapitánem," prohlásil Nakládal.

Říhovi svěřenci ve středu dopoledne absolvovali poslední trénink před čtvrtečním vstupem do turnaje Karjala, kterým bude souboj se Švédskem v pražských Holešovicích. Říha plánuje točit kompletní čtyři formace. Mimo hru zůstanou obránce Štencel a útočníci Pavlík, Radim Zohorna a Zdráhal.

Sestava české hokejové reprezentace proti Švédsku:
Jakub Kovář - Nakládal, Kolář, Mozík, Krejčík, Zámorský, Jordán, M. Doudera, D. Musil - Sekáč, Nestrašil, D. Kubalík - Kousal, Tomášek, H. Zohorna - Řepík, R. Hanzl, Červený - Vincour, Horák, Lenc

„Na klucích jsem poznal, že mají chuť, poslouchají a nemusíme je k ničemu přemlouvat," pochvaluje si Říha morálku a nasazení svého týmu.

„Chceme hrát celoplošný hokej s dobrým pohybem, za žádnou cenu nechceme před soupeři ustupovat na svou modrou čáru. Švédové, Rusové i Finové jsou vyspělí v obranách, proto musíme nejlépe každou šanci zakončit střelou na branku a tlačit se před ni," dodává kouč, jenž si proti Švédsku odbyde premiéru na střídačce národního týmu.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko