Hlavní obsah

Komplikace pro reprezentaci, hráče kosí viróza. Zpřísníme hygienické podmínky, říká Rulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to tak trochu připomínka lehce zapomenutých, byť ne tak dávných covidových časů. „Určitě musíme nastavit zpřísněné hygienické podmínky. Aby každý hráč pil ze své láhve, kluci dostávali vitamíny, jsou i určité možnosti kapaček, abychom posílili imunitu,“ sypal ze sebe po utkání s Rakouskem trenér hokejové reprezentace Radim Rulík. Jeho tým totiž v přípravě zasáhla viróza, a i proto musel do čtvrtečního zápasu poslat poněkud jinou sestavu, než chtěl.

Komplikace, v české hokejové reprezentaci řádí viróza. Zavedeme zpřísněná opatření, abychom to zastavili, říká Radim RulíkVideo: Sport.cz

 
Článek

Potíže už měl Roman Červenka, stejně tak Tomáš Filippi, jenž měl ve čtvrtek dostat původně zápasové volno, ovšem nakonec musel do akce. To proto, že po ranním rozbruslení kvůli nemoci odpadli David Tomášek a Ondřej Kovařčík.

„Je to v kabině, prohnalo se to tam a doufáme, že se to nějak zastaví. Bohužel už jsou to čtyři hráči, kteří nám z toho tréninku vypadli. Někteří další hrají s obtížemi, ale zatím ne takového rázu, aby nemohli nastoupit. Uvidíme, zda to propukne nějak více, nebo to zastavíme. S lékaři děláme vše a doufáme, že se z toho nějak vymotáme,“ líčil po čtvrtečním vítězném utkání (5:1) Radim Rulík.

Sestřih zápasu hokejové reprezentace proti RakouskuVideo: Sport.cz

Ne, nepanikaří, má k dispozici kompletních pět pětek, ale ví, že hygienická opatření jsou nutná. „Musíme posílit imunitu. Hráči jsou v zátěži a po nějaké době, co měli odpočinek, jejich tělo reaguje. Do toho změna počasí, je zima a je to jedno s druhým,“ líčí Rulík.

Je pravda, že minulý týden při kempu v Karlových Varech panovaly letní teploty, hráči chodili v krátkých tričkách a šortkách, teď v Českých Budějovicích je nutné vytáhnout zimní bundy. „Je to spíš téma pro doktory, ale je třeba udělat opravdu maximum, abychom se toho zbavili.“

Arénou zněla Pátá. Česká hokejová reprezentace porazila v přípravě Rakousko 5:1Video: Sport.cz

Na druhou stranu se nemocní hráči celkem rychle kurýrují. O Filippim už byla řeč, fit je i Červenka, jenž by měl nastoupit v sobotní odvetě v rakouském Linci. Ve čtvrtek ho Rulík ještě šetřil, aby mu dopřál po nemoci den odpočinku navíc.

„Na kempu je hodně jednoduché si něco předávat, ale není to poprvé a naposledy, že si týmy něčím takovým procházejí. Každý se bude snažit dávat pozor a věnovat se svému tělu, aby nás to neskolilo,“ řekl obránce Andrej Šustr.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko