Hlavní obsah

Hokejová Síň slávy zná termín otevření, má i artefakty od Haška. Jsem nadšený, řekl Hadamczik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Síň slávy už zná oficiální termín svého rozjezdu. Chrám hokeje, jak ho nazývá prezident svazu Alois Hadamczik, otevře své dveře v pražské ulici Nekázanka 7. května, tedy tři dny před startem světového šampionátu. „Věděl jsem, že to bude pěkné, ale jsem z ní překvapený a jsem nadšený,“ řekl Hadamczik.

Virtuální prohlídka Síně slávy českého hokeje, která by měla být otevřena na jaře 2024Video: Sport.cz

 
Článek

Hadamczik se do Síně slávy vypravil ve středu na „inspekci“, o den později na tiskové konferenci v Českých Budějovicích popisoval, jak ho interiér i interaktivita zaujaly. „Můžu říct, že to bude chrám hokeje. Panely jsou jednoduše ovladatelné. Bude to skutečně krásné a věřím, že ti, kteří budou chtít uznat Síň slávy, to udělají,“ uvedl Hadamczik.

Ten zároveň řekl, že se novému „muzeu“ podařilo získat artefakty od všech významných hokejových person českých dějin. „Není ani jeden člověk, který by tam nechtěl být.“

K vidění tak budou i kousky od Dominika Haška, které si loni potupně v nákupním košíku odvážel z předchozí Síně slávy z pražské Harfy. Ty záběry obletěly svět a od Haška chtěli relikvie získat třeba z hokejové Síně slávy v Torontu.

„Ty věci už jsou v té naší nové Síni. Neodsuzoval bych Haška, bylo to loni různě zkonstruované, aby nám to nandali,“ řekl Hadamczik, jenž znovu zopakoval, že svaz na stěhování vydělá. A to navzdory tomu, že na Harfě zaplatil odstupné a že musel získat a zrekonstruovat nový prostor. „Ten prostor je menší, ale vážně chcete dětskou hernu, kde budou děti střílet a vy na ně budete koukat? Věříme, že 7. května dostaneme uznání.“

Na slavnostní otevření jsou pozvány české hokejové legendy, další pozvání dostali členové Síně slávy na 11. května. Rovněž se 20. května chystá v hotelu Four Seasons charitativní večeře, jejíž výtěžek půjde na podporu někdejších hokejových reprezentantů.

Reklama

  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko