Hlavní obsah

Rusko - Česko 7:4Ledová ruská sprcha. Češi ztratili další zápas na Švédských hrách. Skončili poslední

rjm, likSport.cz
Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace skončila na Švédských hrách v Molmö na posledním místě. Rozhodl o tom nedělní zápas s Ruskem který národní tým prohrál 4:7, když v polovině utkání vedl 3:1, jenže závěrečná třetina vše změnila. Tým trenéra Filipa Pešána na turnaji nejdříve prohrál se Švédy 2:3 v prodloužení a s Finy stejným poměrem po samostatných nájezdech.

Foto: Andreas Hillergren, ČTK/AP

Michael Špaček vyrovnal zápas s Ruskem na 1:1.

Článek

První gól utkání si připsali Rusové v 8. minutě. Odraženou střelu od modré čáry dostal za brankáře Hrachovinu Bardakov. Otevřený hokej, šance na obou stranách, první třetina musela fanoušky bavit.

Sedm minut před koncem třetiny jel sám na brankáře Askarova Tomášek, ale jeho bekhendová klička nebyla úspěšná. Češi vzápětí hráli přesilovou hru, ale jen 10 sekund, Lenc fauloval hokejkou a hrálo se čtyři na čtyři.

Foto: Andreas Hillergren/tt, Reuters

V utkání s Ruskem na Švédských hrách došlo i k několika potyčkám.

Dramatické vyrovnání přišlo v 17. minutě. Šulák vystřelil od modré čáry, odražený puk získal Špaček, puk proklouzl mezi betony ruského gólmana. Rozhodčí celou situaci řešili, zda bylo vše podle pravidel, nakonec bylo. Navíc došlo k potyčce a na každé straně byl jeden hráč vyloučen.

Velká šance pro české hráče přišla ve 28. minutě, když hráli skoro dvě minuty pět na tři. Rusové téměř celou dobu strávili před svým gólmanem, gól ale neinkasovali. Ten padl za pár sekund při plném počtu hráčů na ledě. Flek objel branku a rychlou střelou na přední tyčku překvapil ruského gólmana.

A to nebylo vše. Za 71 sekund zužitkoval vyhrané buly Klok, který přesně vypálil mezi kruhy a Rusové poprvé na turnaji prohrávali o dva góly. Snížit mohli v početní výhodě, nepovedlo se, naopak mohli inkasovat. Sborná neprožívala ideální pasáž zápasu. Následnou přesilovku ale Rusové přece jen využili a snížili na 2:3 v tomto nervózním utkání.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

Sborná začala třetí dvacetiminutovku tlakem, šance byly na obou stranách, ale branka padla do české branky, na 3:3 vyrovnal ve 49. minutě Kovalenko. Vše začalo nanovo.

A za lepší konec to vzal soupeř. V 53. minutě otočil z 1:3 na 4:3 Misjul, který z velkého úhlu trefil parádně puk na zadní tyč. Za chvíli Hrachovina opět inkasoval. Ledová sprcha. Zdálo se, že definitiva přišla při hře bez brankáře, Rusové zvýšili na 6:3. Ti byli stále při chuti, přidali na 7:3. Skóre korigoval v 60 minutě po trestném střílení Tomášek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Švédské hokejové hry, turnaj Euro Hockey Tour v Malmö:
Česko - Rusko 4:7 (1:1, 2:1, 1:5)
Branky a nahrávky: 17. M. Špaček (Lenc, Šulák), 30. Flek (Smejkal), 31. Klok (M. Špaček), 60. Tomášek z trest. střílení - 8. Bardakov (Čibrikov, Kirsanov), 38. Kraskovskij (Kovalenko), 49. Kovalenko (Misjul), 53. Misjul (Podkozin), 55. Podkozin, 58. V. Butozov, 58. Čibrikov (Bardakov). Rozhodčí: Öhlund, Björk - Yletyinen, Persson (všichni Švéd.). Vyloučení: 6:7, navíc Misjul, Bardakov (oba Rusko) oba 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
Hrachovina - Moravčík, F. Král, Klok, Šulák, Gazda, D. Musil, Němeček - Lenc, M. Špaček, M. Stránský - Flek, Tomášek, Smejkal - R. Koblížek, Kodýtek, Blümel - Flynn, Lakatoš, Ordoš, od 21. navíc Suchý. Trenér: Filip Pešán.
Askarov - Kirsanov, Zborovskij, Čisťakov, Pylenkov, Misjul, Minulin, Muchamadullin - V. Butuzov, Kraskovskij, Kovalenko - Čechovič, Sorkin, Žafjarov - Čibrikov, Bardakov, Podkolzin - Grošev, Mojsejev, Rubcov - Kravcov. Trenér: Igor Larionov.

Reklama

Související témata: