Hlavní obsah

Mančaft ode mě slyšel pochvalu, ale ještě nám chybí krůček, říká kouč osmnáctky Petr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakonec junioři zůstali na Hlinka Gretzky Cupu bez medaile, přesto trenér Jakub Petr české hokejisty do 18 let za vystoupení na turnaji v kanadském Red Deeru chválil. „Byla tady skvělá parta kluků. Předvedli to v kabině i na ledě a celý mančaft ode mě slyšel pochvalu. Od medaile nás ale dělil pověstný krůček," líčil kouč na videu zveřejněném na webu hokej.cz po prohře 1:3 s Finy.

Foto: IIHF

Trenér české hokejové reprezentace do 18 let Jakub Petr.

Článek

Utkání o třetí místo bylo podle něj naprosto vyrovnané. „Finové prostě dali o ten gól víc. Pak ještě samozřejmě na konci do prázdné brány, ale šance jsme i při power play určitě měli. Soupeř nám vrátil ten první vzájemný zápas, kdy jsme byli šťastnější," připomněl trenér české vítězství 4:3 po náj. na úvod skupiny.

Po čtvrtém místě Česka z květnového juniorského MS obsadili stejnou příčku i hráči nového ročníku. „Buďme pokorní. Hrajeme s týmy světové špičky vyrovnané zápasy, ale pořád nám tam chybí ten krůček. Znovu říkám, mužstvu patří kredit, ale fakt rozhodují detaily. Stačí jedno špatné dobruslení nebo rozebrání protihráčů a draze pykáte," uvažoval Petr.

„Kluci udělali obrovský progres od prvního tréninku, co jsme měli v červenci Rokycanech, byli fakt vnímaví. Ukázali sami sobě i ostatním cestu, jak se prezentovat a jak hrát turnaje nejvyšší úrovně. Jen jsem jim říkal, ať dávají na své hokejové cestě pozor a ať si tady z tohohle turnaje a z působení s námi vezmou to nejlepší pro sezonu, která je čeká v klubech," řekl Petr s vědomím, že je teprve srpen, sezona začíná a během ní se objeví ještě další adepti reprezentace.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko