Hlavní obsah

Měl zabojovat o olympiádu, Gulaš ale nakonec na Karjale hrát nebude! Vrací se Hnilička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V národním týmu se měl představit poprvé od prosince 2019 a toužil zabojovat o únorové olympijské hry v Pekingu. Jenže hokejový útočník Milan Gulaš se nakonec turnaje Karjala, který se uskuteční tento týden v Helsinkách a Linköpingu, nezúčastní. Oporu Českých Budějovic vyřadila ze hry nemoc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Gulaš se nakonec turnaje Karjala nezúčastní.

Článek

Nejproduktivnější hráč posledních tří extraligových ročníků kvůli ní vynechal už nedělní zápas Motoru v Českých Budějovicích.

„Milan je nemocný, necítí se dobře a vypadá to, že o reprezentaci přijde. Detaily nevím, ale myslím si, že když se nebude cítit, tak není fér vůči dalším spoluhráčům, aby tam jezdil v ne ideálním rozpoložení," prohlásil trenér Jihočechů Jaroslav Modrý.

V pondělí před odpoledním srazem nároďáku v Holešovicích pak Gulašovo vyřazení z nominace potvrdila i hokejové reprezentace.

Není to jediná změna, kterou museli hlavní trenér Filip Pešán a generální manažer Petr Nedvěd učinit. Kvůli zranění se premiérového turnaje sezony nezúčastní obránce Nižněkamsku Lukáš Klok. V nominaci ho nahradil zadák Mladé Boleslavi Pavel Pýcha. Osmadvacetiletý odchovanec Motoru v národním týmu debutoval loni v prosinci na moskevském Channel One Cupu. Za reprezentaci má na kontě dva zápasy, v tom druhém proti Švédsku se dočkal i premiérové branky.

Na srazu dočasně chyběl obránce Jakub Jeřábek, jenž má ještě dnes klubové povinnosti v Kontinentální lize, neboť Spartak Moskva čeká zápas proti Novosibirsku. Následně se třicetiletý bek se zkušenostmi z NHL přesune do Čech. "Kuba Jeřábek by se k nám měl připojit během zítřka, ale určitě se nezúčastní dopoledního tréninku. Podle toho, jak bude vše probíhat při odbavení a se vším okolo, za námi buď ještě dorazí, nebo se potkáme až na letišti před naším odletem do Švédska," uvedl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Národní tým na Karjalu pojede se třemi brankáři, osmi obránci a třinácti útočníky. S reprezentací však neodcestuje na Karjalu generální manažer Petr Nedvěd, jenž se musí podrobit akutnímu chirurgického zákroku v oblasti kolena.

„Pajdám už delší dobu, noha bolí čím dál víc a není často odkládat," komentoval svou situaci Nedvěd, který měl finální zodpovědnost za podobu nominace. „Teď už přichází práce trenérů, těm se do toho plést nebudu. K jakékoli konzultaci na dálku jim samozřejmě budu k dispozici," doplnil Nedvěd, jehož manažerskou pozici zastane během utkání na turnaji ve Švédsku a Finsku Milan Hnilička.

Pešánův tým vstoupí do prvního dílu Euro Hockey Tour ve středu 10. listopadu v 19:00 v Linköpingu proti Švédsku a o tři dny později se v Helsinkách utká od 17:00 s Finskem. V neděli 14. listopadu uzavře ve finské metropoli vystoupení na Karjale od 12:30 duelem s Ruskem.

Nominace české hokejové reprezentace na turnaj Karjala:
Brankáři
Štěpán Lukeš (Hradec Králové)
Miroslav Svoboda (Plzeň)
Petr Kváča (Liberec)
Obránci
Jakub Jeřábek (Spartak Moskva/KHL)
Libor Zábranský (Jukurit/Fin.)
David Sklenička (Jokerit/KHL)
Filip Pyrochta (SaiPa/Fin.)
Dominik Mašín (Ilves Tampere/Fin.)
Pavel Pýcha (Mladá Boleslav)
Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.)
David Jiříček (Plzeň)
Útočníci
Jakub Flek (Karlovy Vary)
Lukáš Jašek (Lahti/Fin.)
Pavel Kousal (Mladá Boleslav)
David Kaše (Sparta)
Michal Řepík (Sparta)
Matěj Stránský (Davos/Švýc.)
Ondřej Najman (Mladá Boleslav)
Michael Špaček (Frölunda/Švéd.)
Filip Chlapík (Sparta)
Jiří Smejkal (Lahti/Fin.)
Petr Kodýtek (Plzeň)
Luboš Horký (Brno)
Matěj Blümel (Pardubice)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.