Hlavní obsah

Motivace jít do KHL? Peníze! Ti, co podepisují nové smlouvy, jsou pro mě trošku blázni, tvrdí Hadamczik

Jediná možná motivace? Peníze! Prezident českého hokeje Alois Hadamczik je přesvědčený o tom, že české hokejisty, kteří v této sezoně působí v Kontinetální hokejové lize, nic jiného nemohlo do Ruska přivábit. Nebrali v potaz ani válečný konflikt, kdy Rusko zaútočilo na sousední Ukrajinu a při konfliktu zemřely již desítky tisíc lidí. Hadamczik v pořadu Příklep na Sport.cz řekl, že s danými hráči není v kontaktu. „Nemá cenu, abych jim volal, abych se ptal, proč se tak rozhodli? Protože je tam jediný důvod, a tím jsou peníze, jinak by tam nemohli jít," myslí si bývalý trenér národního týmu a nyní nejvyšší muž českého hokeje.

Komunikuje Hadamczik s českými hráči KHL či jejich agenty?Video: Sport.cz

 
Článek

Hadamczik tvrdí, že nemá cenu, aby kontaktoval hokejisty či jejich agenty. Sám na rovinu říká, že by do Ruska nešel za žádnou cenu. „Já bych se bál. Ti, co podepisují nové smlouvy, jsou pro mě trošku blázni. Vidí jenom peníze, já bych viděl to, co tam udělali s tím gólmanem, jak ho suspendovali, zavřeli. Prostě bych tam nešel," tvrdí v Příklepu.

V Kontinentální hokejové lize působil, zemi dobře zná, takže tuší, co všechno se v Rusku může stát. „Tam stačí, jen když žurnalista položí otázku, jakou dáváte vy mně, a ten člověk se špatně vyjádří a pak ho třeba nemusejí ani najít. Já bych do takového prostředí nešel," opakuje Hadamczik.

Český reprezentant kapitánem v KHL? Jiný případ. Neodsuzuji ho, reaguje HadamczikVideo: Sport.cz

Koncem srpna rozhodl výkonný výbor hokejového svazu, že do české reprezentace nebudou povoláváni hráči, kteří po vypuknutí války na Ukrajině podepsali smlouvu s klubem KHL. Do nominace by ale finskému kouči Karimu Jalonenovi stejně nezasahoval. „Nevím, koho si Jalonen vybere. I když jsem nedávno byl ještě trenér, tak do toho reprezentačnímu kouči mluvit nikdy nebudu. Samozřejmě že když se na něco zeptá, tak rád odpovím," dodává Hadamczik.

KHL se přes Karjala Cup nebude přerušovat. Pasáž z PříklepuVideo: Sport.cz

Připomeňme, že v KHL hrají čtyři čeští hokejisté. Michal Jordán s Liborem Šulákem však měli podepsané kontrakty ještě před začátkem invaze ruských vojsk na Ukrajině, a proto by se jich svazové nařízení nemělo týkat. V KHL nastupuje také Rudolf Červený, ten podepsal smlouvu až po zahájení války, stejně tak Dmitrij Jaškin, který je dokonce kapitánem Petrohradu.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep na Sport.cz?

Reklama