Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Energetická krize v hokeji? Blíží se konec některých klubů, přiznává Hadamczik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračující dopady invaze ruských vojsk na Ukrajině, a to včetně zdražení energií, které je devastující pro český hokej. To jsou některá z témat Příklepu redakce Sport.cz s prezidentem Českého svazu ledního hokeje Aloisem Hadamczikem. „Když na to nemá stát, tak my jako hokejový svaz na to nemáme vůbec,“ přiznává muž, který stojí v čele českého hokeje od červnové volby.

Příklep s Aloisem Hadamczikem a Martinem KézremVideo: Sport.cz

 
Článek

„Devadesát procent klubů nedosáhne na dotaci, protože jsou tam určité podmínky, které nemohou splnit," vysvětluje 70letý Hadamczik, který v minulosti vedl i národní tým. A dodává na vysvětlenou: „Například vlastnictví stadionu pro spolek, protože majitelem jsou města nebo akciové společnosti, a ty nedostanou ani korunu, přestože také vychovávají mládež..."

K tématu se vyjadřuje také druhý host Martin Kézr. „Nechci vytvářet velké strašáky, ale myslím, že v problémech jsou úplně všechny kluby," říká šéfredaktor sportovní sekce Práva a Sport.cz.

Půjdou ruští hokejisté do války? Asi bych chtěl radši zmizet. Diskuse z PříklepuVideo: Sport.cz

Co říká Alois Hadamczik na skutečnost, že v době ruské invaze na Ukrajině je český reprezentant Dmitrij Jaškin kapitánem Petrohradu v KHL? Hovořil s českými hokejisty působícími v KHL či s jejich agenty? Co prozrazuje audit hospodaření hokejového svazu v období předchozího prezidenta Tomáše Krále? A jak se staví nový svazový šéf k tabulkovému odstupnému?

To se dozvíte v Příklepu, který si můžete přehrát nejen jako video, ale také formou podcastu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články