Hlavní obsah

Mozík proti Kanadě exceloval: Chci využít druhou šanci, kterou jsem od Jandače dostal

Moskva

Vyrovnávací gól připravil, ten vítězný pak dokonce v přesilovce sám obstaral. Český hokejový obránce Vojtěch Mozík odehrál proti Kanadě v rámci Channel One Cupu vynikající zápas a dal zapomenout na své matné výkony na Karjale.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Vojtěch Mozík (vpravo) se raduje se spoluhráči z gólu proti Kanadě.

Článek

Těší vás, že jste byl u obou klíčových momentů obratu?

Mám radost, protože gól Michala Řepíka do šatny zápas lámal. U toho svého jsem to chtěl přesně takhle trefit. Měl jsem spoustu času, stačilo jen zamířit. Líp to napálit nešlo. Je ale jedno, že jsem rozhodl právě já, na reprezentační úrovni se za góly či body nehoním.

Víte, že jste Kanadu porazili poprvé od roku 2010?

Trenér nám před zápasem říkal, že už je načase je porazit, ale vůbec jsem neměl tušení, že to trvalo až tak dlouho. Vyhrát nad Kanadou, to je vždycky krásný pocit. Odehráli jsme super zápas, hlavně výborně do defenzivy. Byli jsme o trošku lepší a ukázali, že tenhle tým má sílu.

Jste rád i za svůj výkon? Předešlý turnaj Karjala se vám totiž příliš nevydařil...

Vůbec mi nevyšel. Nevím, jestli jsem měl od sebe velká očekávání, ale dlouho jsem pak nosil v hlavě, jak jsem tam hrál. Potěšilo mě, že jsem od trenéra Jandače dostal druhou šanci. Snažím se ji využít, makám na sto procent a jsem rád, že teď jsem to dokázal odčinit.

Dodá vám páteční zápas na sebevědomí?

Samozřejmě, protože hokej je hlavně o sebevědomí. Jakmile ho nemáte, těžko se pak hraje. Když se povede zápas jako proti Kanadě, hned si pak víc věříte.

Reklama

  Švédsko - Česko zítra 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko