Hlavní obsah

Na Švédy se do branky postaví Kopřiva

PRAHA

O další zisk v Euro Hockey Tour bude usilovat česká reprezentace o víkendu na Karjala Cupu v Helsinkách. Zatím má v tabulce bod za prohru s Finy 3:4 po nájezdech. V sobotu v poledne hraje se Švédy a trenér Vladimír Růžička při pátečním téměř hodinovém tréninku ve finské metropoli dokonale zamíchal sestavou.

Článek

„Pohromadě nezůstala ani jedna lajna. Na Švédsko se do branky postaví Kopřiva a z útočníků dáváme volno Markovi s ohledem na jeho velkou vytíženost v posledních dnech. Pro nedělní duel s Ruskem to ale zase změním nějak jinak,“ sdělil kouč.

Miroslav Kopřiva dosud chytal za národní tým jen dvě vítězná utkání s Bělorusy. „Se Švédy to bude úplně jiné než ty dubnové přípravy. Snad mi v tamní lize působící Ševc poradí fígle, jak na ně. Už se nemůžu dočkat a doufám, že v ostré konfrontaci obstojím,“ říká kladenský gólman.

Úspěch nad soupeřem, který do turnaje Karjala vstoupil moskevskou porážkou 0:1 se sbornou, musí být podle Růžičky založen na dobrém pohybu a překonání obrany soupeře už ve středním pásmu. „Pod dojmem výkonu proti Finům je potřeba se zaměřit na disciplínu: nedopouštět se nevynucených faulů a zlepšit herní projev v oslabení tím, že budeme důslednější v pozičním postavení,“ uvedl pro hokej.cz asistent trenéra Josef Jandač.

Růžička sice ocenil enormní bojovnost týmu, který bod z úvodního duelu proti domácím doslova vydřel, ale vytýkal hráčům velký počet vyloučení. „Finům jsme tím umožnili dostat se do tempa. Když budeme hrát víc v pěti, mohlo by to být dobré,“řekl pro ČTK Leoš Čermák, autor vyrovnání 25 vteřin před koncem třetí třetiny. „Power play přinesla velký tlak, byla tam pěkná mela a mně se podařilo protlačit puk za brankovou čáru,“ líčil útočník Ufy.

Pravděpodobná sestava Česka proti Švédům:
Kopřiva – K. Rachůnek, Čáslava, Krstev, M. Barinka, Němec, Blaťák, Kutlák, Ševc – Irgl, Čermák, Čajánek – Klepiš, Vašíček, Rolinek – Kumstát, Skuhravý, Nedorost – Květoň, Vampola, Hořava.

Reklama

  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán